Kremasti umak za tjesteninu od gljiva... Je li moguće da je doista veganski? Da, je!
Mliječne proizvode smo u ovom receeptu zamijenili s našom najdražom kremastom vege zamjenom: mlijekom od kokosa. A umjesto običnog maslaca iskoristili smo super fini maslac od kokosa.

Za gljve možete koristiti koje god želite, no mi smo se ovoga puta odlučili za klasik: šampinjone. Uz to smo dodali i malo Dijon senfa za kompleksniji okus i crnog papra za malo ljutine.

Sastojci
- 3 žlice (45 g) veganskog maslaca od kokosa
- 1 luk (sitno sjeckani)
- 500 g gljiva (narezanih)
- 1 žlica zdrobljenog češnjaka
- 1 žličica sušenog origana
- 4 žlice brašna
- 400ml kokosovog mlijeka
- 1/3 šalice (80g) povrtnog temeljca
- 1/2 žličice soli
- 1 žličica crnog papra
- 1 žličica Dijon senfa
- 1/2 paketa (250g) tjestenine po izboru
Postupak
- Stavite tjesteninu da se kuha prema uputama na pakiranju.
- Zatim dodajte veganski maslac u lonac zajedno s nasjeckanim lukom i pržite dok luk ne omekša.
- Dodajte narezane gljive, zdrobljeni češnjak i origano i pržite dok gljive ne omekšaju.
- Dodajte brašno i pržite s gljivama oko 1 minute prije dodavanja kokosovog mlijeka i povrtnog temeljca. Miješajte dok se ne sjedini, a zatim nastavite miješati dok ne počne blago kuhati.
- Dodajte sol, crni papar i dijon senf i promiješajte.
- U kuhanu tjesteninu dodajte umak i pomiješajte.
- Poslužite s malo svježeg nasjeckanog korijandera i mrvicom crnog papra. U slast!

BIO proizvodi
Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!


Zašto naručiti preko webshopa? Jer je online kupovina u Gardenu najisplativija!
Zašto? Jer dobivate 16% POPUSTA na prvu webshop kupovinu ako se registrirate i prijavite na newsletter!
A nakon toga? Nakon prve kupovine skupljate bodove i ostvarujete do 15% POPUSTA za svaku sljedeću kupovinu!
Može više info? Naravno, saznajte sav info na linku: www.garden.hr/loyalty-klub

Vaš Garden