Ovaj home-made indijski curry je začinjen aromatičnim svježim đumbirom, kuminom, kurkumom, korijanderom i ljutom papričicom, a ima kremastu strukturu zahvaljujući kokosovom mlijeku!
Crvena leća je bogata proteinima pa je zato savršena za vegansku prehranu. Recept možeš prilagoditi dodavanjem povrća koje nađeš u frižideru, poput mrkve, krumpira, slatkog krumpira ili tikve.
Za prilog umjesto bijele riže izaberi integralnu rižu koja je puna zdravih vlakana, a curry serviraj sa svježim listovima korijandera koje možeš naći u našim dućanima!
Priprema
Kremasti curry od crvene leće s kokosovim mlijekom
- 1Leću namočite preko noći kako bi se brže skuhala.
- 2Prepržite luk na ulju u dubokom loncu, na umjerenoj temperaturi, povremeno miješajući, dok rubovi ne postanu zlatni, oko 6 minuta.
- 3Dodajte đumbir i češnjak te pirjajte miješajući 1 minutu. Dodajte kumin, korijander, kurkumu, sol i ljutu papričicu te kuhajte, miješajući, 1 minutu.
- 4Umiješajte vodu, leću i kokosovo mlijeko te pustite da se kuha pokriveno na laganoj vatri 5 minuta, povremeno miješajući.
- 5Umiješajte tikvice i pokrijte sve dok leća i tikvice ne omekšaju, oko 15 minuta. Začinite sa soli i poslužite uz listiće korijandera posutih po vrhu.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili