organski prirodno zdravo
Kremasti curry od crvene leće s kokosovim mlijekom

Novosti

Kremasti curry od crvene leće s kokosovim mlijekom

Ovaj home-made indijski curry je začinjen aromatičnim svježim đumbirom, kuminom, kurkumom, korijanderom i ljutom papričicom, a ima kremastu strukturu zahvaljujući kokosovom mlijeku!

Crvena leća je bogata proteinima pa je zato savršena za vegansku prehranu. Recept možeš prilagoditi dodavanjem povrća koje nađeš u frižideru, poput mrkve, krumpira, slatkog krumpira ili tikve.

Za prilog umjesto bijele riže izaberi integralnu rižu koja je puna zdravih vlakana, a curry serviraj sa svježim listovima korijandera koje možeš naći u našim dućanima!

SASTOJCI

  • 1 luk, sitno sjeckani
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica sitno sjeckanog oguljenog svježeg đumbira
  • 2 češnja češnjaka, sitno sjeckan
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 1/2 žličice mljevenog korijandera
  • 1 žličica kurkume
  • 1 čajna žličica soli
  • 1/4-1/2 svježe ljute papričice, sitno sjeckana, uključujući sjeme
  • 2 šalice vode
  • 1 1/2 šalice sušene crvene leće
  • 1 konzerva nezaslađenog kokosovog mlijeka
  • 2 tikvice, nakockane
  • Servirati sa: svježi korijander
  • Prilog: integralna riža ili indijski kruh naan (alternativa: tortille)

POSTUPAK

Leću namočite preko noći kako bi se brže skuhala.

Prepržite luk na ulju u dubokom loncu, na umjerenoj temperaturi, povremeno miješajući, dok rubovi ne postanu zlatni, oko 6 minuta.

Dodajte đumbir i češnjak te pirjajte miješajući 1 minutu. Dodajte kumin, korijander, kurkumu, sol i ljutu papričicu te kuhajte, miješajući, 1 minutu.

Umiješajte vodu, leću i kokosovo mlijeko te pustite da se kuha pokriveno na laganoj vatri 5 minuta, povremeno miješajući.

Umiješajte tikvice i pokrijte sve dok leća i tikvice ne omekšaju, oko 15 minuta. Začinite sa soli i poslužite uz listiće korijandera posutih po vrhu.

Tvoj Garden tim :)

Ostavite poruku OSTAVITE PORUKU