Kremasta juha od luka sa sirom

Kada se radi o hrani, Francuzima vjerujemo 100%! Ova francuska juhica je kremasta i puna sira, slatkasta od luka i savršena za hladne dane. U ovu finu juhu će se zaljubiti i najveći protivnici luka.

 

Priprema
Kremasta juha od luka sa sirom
  • 1U velikom loncu pirjajte luk na maslacu. Umiješajte brašno, sol i papar dok se ne sjedine. Postepeno dodavati mlijeko. Pustite da zavrije; kuhajte i miješajte 2 minute ili dok se ne zgusne.
  • 2Umiješajte sir dok se ne otopi. Poslužite s krutonima i po želji posipajte parmezanom i nasjeckanim vlascem.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Luk BIO kg
3,50
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Maslac BIO Ecor 250g
4,90
2,64
4,34
1,92
samo Zagreb
Sir kozji camembert 50% BIO Andechser 100g
samo Zagreb
Parmezan ribani BIO Antico 60g
4,16
(1)

Kremasta juha od luka sa sirom

Broj ljudi
Trajanje
30 - 60 min
Složenost
Srednje teško jelo
Kremasta juha od luka sa sirom
Sastojci
Juha
  • 1 velika glava luka, nasjeckana
  • 3 žlice maslaca
  • 3 žlice brašna
  • 1/2 žličice soli
  • Papar po ukusu
  • 4 šalice punomasnog mlijeka
  • 2 šalice nasjeckanog polutvrdog sira
  • Krutoni (prženi komadići kruha)
Servirati sa (po želji)
  • naribani parmezan
  • vlasac
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Luk BIO kg
3,50
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Maslac BIO Ecor 250g
4,90
2,64
4,34
1,92
samo Zagreb
Sir kozji camembert 50% BIO Andechser 100g
samo Zagreb
Parmezan ribani BIO Antico 60g
4,16

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU