organski prirodno zdravo
Krema od vanilije s karameliziranim bučinim sjemenkama i bučinim uljem

Novosti

Krema od vanilije s karameliziranim bučinim sjemenkama i bučinim uljem

Jednostavna, lagana i ukusna krema od vanilije bez pečenja, savršena je kombinacija slatkog i slanog na koju ne možete ostati ravnodušni.

Za napraviti ovu najfiniju i zdravu kremu, treba vam svega pola sata!

Kombinacija vanilije, kokosa i buče savršenstvo je za nepce.

Nas je ovaj desert oduševio već na prvi ugriz.

Važno je samo da ga dobro ohladite i uživanje u slatkom može početi!!

Zahtjevnost: 2/5, jednostavno

Potrebna oprema: štednjak ili mikrovalna pećnica, metlica

Vrijeme pripreme: 30 minuta, hladiti najmanje 4 sata

 Broj porcija: 4 manje porcije

Sastojci za kremu od vanilije:

1 puding od vanilije

400ml kokosovog mlijeka u konzervi

100ml sojinog mlijeka (ili kokosovog mlijeka u tetrapaku)

40g eritrita ili 30g šećera

1 puna žlica vanilij šećera

1 žlica mljevenih bučinih sjemenki

Po želji: prstohvat kurkume

Postupak:

Skuhajte puding sa svim sastojcima, osim bučinih sjemenki. Umiješajte ih u kuhani pudding.

Sastojci za karamelizirane bučine sjemenke:

25g cijelih bučinih sjemenki

25g šećera

Burbon vanilija

0,125ml vode

½ žličice mljevenih bučinih sjemenki

Postupak:

Zagrijte šećer i vodu. Dodajte vaniliju i bučine sjemenke i zagrijte, dok se smjesa od šećera ne zgusne. Kada se sjemenke karameliziraju, dodajte mljevene sjemenke. Smjesu prelijte preko papira za pečenje i pričekajte da se ohladi. Zatim je usitnite.

Dodatno: Na vrh izvrsno ide šlag od soje ili kokosa. Na kraju možete preliti sa ½ žličice kvalitetnog bučinog ulja.

Recept: Anja Geč

BIO proizvodi

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU