organski prirodno zdravo
Kolač od zobenih pahuljica s borovnicama i kokosom

Novosti

Kolač od zobenih pahuljica s borovnicama i kokosom

Napravili smo scones kolač! Što su točno scones kolači? Scones su slatki ili slani biskvitni trokuti. Odlično se slažu s čajem, kavom i doručkom. Ali možete ih pripremiti i za ručak. Vlažni, mekani i jednostavno ukusni. 

Umjesto borovnica možete koristiti i maline ili jagode. Ružmarin također možete zamijeniti drugim biljem ili ga jednostavno izostaviti. Pripremite ih i uživajte u svakom zalogaju.

Sastojci

  • 250 g zobenih pahuljica

  • 60 g ribanog kokosa

  • 2 žlice kokosovog šećera

  • 1/2 žličice praška za pecivo

  • 1/2 žličice soli

  • 2 žlice kokosovog ulja

  • 125 ml sojinog mlijeka

  • 85 g borovnica (svježe ili smrznute)

  • 1-2 žlice narezanog ružmarina, po želji

  • 120 g šećera u prahu

  • prstohvat vanilije u prahu

  • 1-2 žlice sojinog mlijeka

Postupak

  1. U multipraktik dodajte zobene pahuljice i ribani kokos. Sve dobro izmikssajte dok ne postane brašno.

  2. Zagrijte pećnicu na 200 ° C, a pleh obložite papirom za pečenje.

  3. U velikoj zdjeli umutite zobene pahuljice, kokosovo brašno, kokosov šećer, prašak za pecivo, sol i ružmarin. Promiješati.

  4. Dodajte kokosovo ulje i promiješajte rukama. Trebate dobiti mrvičastu smjesu.

  5. Dodajte sojino mlijeko i promiješajte.

  6. Izvažite masu za "scones" i podijelite je na dva dijela.

  7. Zobenom kašom premažite radnu površinu i jedan dio tijesta oblikujte u "disk", debljine oko 2 cm.

  8. Na to stavite borovnice i lagano ih ugurajte u tijesto.

  9. Od drugog dijela tijesta oblikujte drugi "disk", debljine oko 2 cm, i stavite ga na borovnice. Pritisnite do dna.

  10. Razrežite tijesto na 8 dijelova.

  11. Stavite tijesto na lim za pečenje i pecite u pećnici oko 12-15 minuta.

  12. Nakon što su "scones" pečeni, izvadite ih iz pećnice i pustite da se potpuno ohlade.

  13. Za glazuru u malu posudu stavite šećer u prahu, sojino mlijeko i vaniliju. Promiješati.

  14. "Scones" prelijte glazurom i poslužite.

Recept: Gasper kuha!

BIO proizvodi 

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU