organski prirodno zdravo
Kolač od mandarina

Novosti

Kolač od mandarina

Ovaj lagani i prozračni kolač od mandarine preliven je s kremastom glazurom od jogurta. Prožet je slatkim sokom od mandarine i koricom od mandarine. Ovo je jedan od onih recepata koje ćete dobrovoljno klasificirati i pod desert i pod doručak i pod večeru, kako biste imali izgovor jesti ga cijeli dan!

Sastojci

Za kolač

  • 8 žlica neslanog maslaca, sobne temperature
  • 1 šalica plus 1 žlica šećera
  • 3 velika jaja
  • 1 žlica naribane korice od mandarine
  • 3 žlice soka od mandarine
  • 1½ žličice ekstrakta vanilije
  • 1½ šalice brašna
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice sode bikarbone
  • ¼ žličice praška za pecivo
  • ½ šalica grčkog jogurta

Za glazuru

  • 2½ šalice šećera u prahu
  • 3 žlice grčkog jogurta
  • 2 žlice punomasnog mlijeka

Postupak

ZA TORTU

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

  2. Podmažite posudu za kruh veličine 23 x 12cm sa sprejom za kuhanje ili uljem te obložite dno i stranice posude papirom za pečenje.

  3. Mikserom smiksajte šećer i maslac na visokoj brzini dok ne postanu prozračni kao oblak, oko 3 minute.

  4. Dodajte jedno po jedno jaje, miješajući na srednje niskoj brzini dok se potpuno ne pomiješa.

  5. Dodajte ekstrakt vanilije, koricu mandarine i sok mandarine. Miješajte na niskoj brzini dok se ne sjedini.

  6. U posebnoj zdjeli umutite brašno, sol, sodu bikarbonu i prašak za pecivo.

  7. Mikserom na niskoj brzini dodajte smjesu brašna u tri serije, naizmjenično s grčkim jogurtom (početak i završetak je sa smjesom brašna).

  8. Ulijte tijesto u pripremljenu posudu i pomoću lopatice pažljivo poravnajte vrh.

  9. Tri puta nježno, ali čvrsto, lupite posudom po stolu kako biste oslobodili mjehuriće zraka.

  10. Stavite na središnju rešetku pećnice i pecite 55-60 minuta ili dok čačkalica umetnuta u vrh kolača ne izađe čista ili s malo mrvica.

  11. Ohladite na rešetki 20 minuta prije vađenja iz posude da se potpuno ohladi.

  12. Nakon što kolač dosegne sobnu temperaturu, dodajte glazuru na vrh kolača i pustite da se slijeva niz strane.

  13. Narežite i poslužite.

ZA GLAZURU

  1. Pomiješajte sve sastojke u zdjeli srednje veličine. Miješajte dok glazura ne postane glatka i dovoljno rijetka da se izlije na kolač.

  2. Ako je pregusto, dodajte još mlijeka po 1 žlicu. Ako je prerijetko, dodajte još šećera.

BIO proizvodi 

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

 

Zašto naručiti preko webshopa? Jer je online kupovina u Gardenu najisplativija!

Zašto? Jer dobivate 16% POPUSTA na prvu webshop kupovinu ako se registrirate i prijavite na newsletter!

A nakon toga? Nakon prve kupovine skupljate bodove i ostvarujete do 15% POPUSTA za svaku sljedeću kupovinu!

Može više info? Naravno, saznajte sav info na linku: www.garden.hr/loyalty-klub

 

Vaš Garden

 

 

OSTAVITE PORUKU