organski prirodno zdravo
Kokos panna cotta s matchom i jagodama

Novosti

Kokos panna cotta s matchom i jagodama

Ako ste tražili recept za kremasti desert koji se brzo priprema, ova panna cotta će sigurno ispuniti sva vaša očekivanja. Oduševit će vas jednostavnost pripreme i osvježavajući okus predivne kuhane kreme.

Za pripremu ovog deserta trebat će vam samo nekoliko sastojaka:
Kokosovo mlijeko, kukuruzni škrob, vanillin šećer i matcha u prahu. Šrkob će joj dati određenu čvrstoču, dok matcha daje kremi predivnu zelenu boju.

Ovaj recept je kao stvoren za početnike ili ako ste u žurbi, a želite složiti nešto neobično i jako ukusno.

Zahtjevnost: 1/5, vrlo jednostavno

Potrebna oprema: štednjak, mikser ili štapni mikser

Vrijeme pripreme: 15 minuta i najmanje 4 sata za hlađenje

Porcije u posudi: 4 male panna cotte (vrlo jakog okusa)

SASTOJCI:

Za Pannacotu:

500 ml mlijeka od kokosa

40 g kukuruznog škroba (ili 50 g ako želite prevrnuti  panna cottu i poslužiti je na tanjuru) - konačna će panna cotta biti više "zbijena"

50 g šećera

1 žličica vanillin šećera

1 žličica  matche (ili manje za manje intenzivan okus)

Za dekoraciju:

Matcha

Stvrdnuti dio napitka iz kokosovog oraha (ostavljen u hladnjaku preko noći)

Jagode (oko 1 - 2 nasjeckane jagode po pannacoti)

POSTUPAK:

  1. Pomiješajte sve sastojke za panna cottu u blenderu ili štapnim mikserom
  2. Zagrijemo u tavi sve dok se ne aktivira škrob i mješavina se ne zgusne u "puding".
  3. Ulijte u staklenke i stavite u hladnjak na 4 sata.
  4. Ako su se tijekom kuhanja stvorile grudice, ponovno promiješajte.
  5. Stavite u hladnjak najmanje 4 sata, po mogućnosti preko noći.

Ideja:

Po želji u kuhanu panna cottu možete unijeti i kokosovo vrhnje radi više kremaste teksture (stvrdnuti dio otprilike jedne limenke mlijeka od kokosa). Tekstura će na ovaj način biti kremastija, ali bit će je bolje poslužiti u čaši, a ne na tanjuru.

Alergije:

Ako ne možete jesti kokos, možete ga zamijeniti napitkom od soje i kokosovim vrhnjem, koje na kraju umiješate, sa sojinim vrhnjem za šlag.

Recept: Anja Geč

BIO proizvodi

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU