Za ovaj recept možete koristiti bundevu, japansku (Hokkaido) tikvu ili butternut tikvu!
SASTOJCI
1.2kg bundeve
1 luk
2 češnja češnjaka
750ml pilećeg ili povrtnog bujona (broth)
250ml vode
Sol i papar
100-200ml vrhnja (veganska opcija: kokosovo vrhnje)
Mljeveni orasi ili lješnjaci (za ukras)
POSTUPAK
- Ogulite bundevu, izdubite sjemenke te je narežite na kriške veličine 3cm.
- Stavite bundevu, luk, češnjak, bujon i vodu u lonac - tekućina neće pokriti cijelu bundevu. Kada juha zavrije smanjite vatru i pustite da se pirja dok bundeva ne omekša.
- Maknite s vatre te smiksajte juhu s blenderom. Začinite solju i paprom te dodajte vrhnje.
- Prelijte juhu u zdjelice te prelijte površinu ponovo s vrhnjem, a ukrasite dodatno s paprom i mljevenim orasima ili lješnjacima. Servirajte uz krišku preprženog, hrskavog kruha!
Vaš Garden tim