organski prirodno zdravo
Jesenski ratatouille od tikvica i patliđana

Novosti

Jesenski ratatouille od tikvica i patliđana

Sezona je ratatouillea! Ratatouille je klasično francusko varivo koje se priprema krajem ljeta i početkom jeseni i koje je zabavno za reći (RA - TA - TU - I), a još zabavnije za napraviti. Oboružan je svježim povrćem: rajčicama, patlidžanom, tikvicama, tikvom i paprikom, a radi se bez mliječnih ili mesnih proizvoda!

Sastojci

POVRĆE

  • 2 patlidžana
  • 6 rajčica
  • 2 žute tikve
  • 2 tikvice

UMAK

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk, narezan na kockice
  • 4 češnja češnjaka, mljeven
  • 1 crvena paprika, na kockice
  • 1 žuta paprika, narezana na kockice
  • sol, po ukusu
  • papar, po ukusu
  • 800g rajčice iz limenke
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka

ZAČINI

  • 2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka, od 8-10 listova
  • 1 žličica češnjaka, mljeven
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 2 žličice svježe majčine dušice
  • sol, po ukusu
  • papar, po ukusu
  • 4 žlice maslinovog ulja

Postupak

  1. Zagrijte pećnicu na 190˚C.

  2. Narežite patlidžan, rajčicu, tikvu i tikvice na ploške.

  3. Napravite umak: Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Pirjajte luk, češnjak i papriku dok ne omekša, oko 10 minuta. Začinite solju i paprom, a zatim dodajte zgnječenu rajčicu. Miješajte dok se sastojci potpuno ne povežu.

  4. Maknite s vatre, a zatim dodajte bosiljak. Još jednom promiješajte, a zatim lopaticom zagladite površinu umaka.

  5. Narezane povrće rasporedite naizmjenično, na primjer (patlidžane, rajčice, tikve, tikvice), na vrh umaka od vanjskog ruba do sredine tave. Začinite solju i paprom.

  6. Pripremite začinsko bilje: U maloj zdjeli pomiješajte bosiljak, češnjak, peršin, majčinu dušicu, sol, papar i maslinovo ulje. Žlicom premažite začinsko bilje preko povrća.

  7. Pokrijte posudu folijom i pecite 40 minuta. Otkrijte, pa pecite još 20 minuta, dok povrće ne omekša.

  8. Poslužite dok je vruće kao glavno jelo ili prilog. I ratatouille je izvrstan sljedeći dan - pokrijte folijom i zagrijte u pećnici na 180°C 15 minuta ili u mikrovalki.

Dobar tek!

BIO proizvodi 

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

Zašto naručiti preko webshopa? Jer je online kupovina u Gardenu najisplativija!

Zašto? Jer dobivate 16% POPUSTA na prvu webshop kupovinu ako se registrirate i prijavite na newsletter!

A nakon toga? Nakon prve kupovine skupljate bodove i ostvarujete do 15% POPUSTA za svaku sljedeću kupovinu!

Može više info? Naravno, saznajte sav info na linku: www.garden.hr/loyalty-klub

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU