Za ovu juhu od bundeve (buče ili tikve) potrebno je samo 10 sastojaka koje vjerojatno već imaš pri ruci!
Pečenje bundeve jedini je dio ovog recepta koji traje malo dulje, inače je recept jednostavan i brz.
Recept je za 3-4 ljudi. Ostatke možeš čuvati u hladnjaku do nekoliko dana, a u zamrzivaču do mjesec dana ili više.
Dobar tek!
Priprema
Jednostavna juha od bundeve!
- 1Zagrijte pećnicu na 180C i obložite protvan papirom za pečenje.
- 2Oštrim nožem odrežite vrh bundeve i prepolovite ju. Oštrom žlicom izvadite sve sjemenke.
- 3Bundevu iznutra premažite uljem i stavite otvorenim dijelom prema dolje na papir za pečenje.
- 4Pecite 45-50 minuta ili dok vilica lako ne probije koru.
- 5Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi 10 minuta, zatim ogulite koru i stavite bundevu na stranu.
- 6U veliki lonac na srednje jakoj vatri dodajte 1 žlicu maslinovog ulja, luk i češnjak.
- 7Kuhajte 2-3 minute, ili dok malo ne porumeni.
- 8Dodajte preostale sastojke, uključujući bundevu i prokuhajte.
- 9Prebacite smjesu za juhu u blender ili koristite štapni mikser za pire juhu. Vratite smjesu natrag u lonac.
- 10Nastavite kuhati na srednje jakoj vatri 5-10 minuta i prema potrebi prilagodite začine.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili