organski prirodno zdravo
Jednostavna juha od bundeve!

Novosti

Jednostavna juha od bundeve!

Za ovu juhu od bundeve (buče ili tikve) potrebno je samo 10 sastojaka koje vjerojatno već imaš pri ruci!

Pečenje bundeve jedini je dio ovog recepta koji traje malo dulje, inače je recept jednostavan i brz.

Recept je za 3-4 ljudi. Ostatke možeš čuvati u hladnjaku do nekoliko dana, a u zamrzivaču do mjesec dana ili više.

SASTOJCI

  • oko pola kile bundeve (da se dobije 2 1/4 šalice (450 g) pirea od bundeve)
  • 1/4 šalice luka (narezano na kockice, 40 g)
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 šalice povrtnog temeljca
  • 1 šalica kokosovog mlijeka ili običnog vrhnja
  • 2 žlice javorovog sirupa ili agavinog sirupa ili meda
  • 1/4 žličice morske soli, crnog papra, cimeta i muškatnog oraščića

POSTUPAK

Zagrijte pećnicu na 180C i obložite protvan papirom za pečenje.

Oštrim nožem odrežite vrh bundeve i prepolovite ju. Oštrom žlicom izvadite sve sjemenke.

Bundevu iznutra premažite uljem i stavite otvorenim dijelom prema dolje na papir za pečenje.

Pecite 45-50 minuta ili dok vilica lako ne probije koru.

Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi 10 minuta, zatim ogulite koru i stavite bundevu na stranu.

U veliki lonac na srednje jakoj vatri dodajte 1 žlicu maslinovog ulja, luk i češnjak.

Kuhajte 2-3 minute, ili dok malo ne porumeni.

Dodajte preostale sastojke, uključujući bundevu i prokuhajte.

Prebacite smjesu za juhu u blender ili koristite štapni mikser za pire juhu. Vratite smjesu natrag u lonac.

Nastavite kuhati na srednje jakoj vatri 5-10 minuta i prema potrebi prilagodite začine.

PROIZVODI

Tražiš BIO proizvode za ovaj recept? Baci oko na naš webshop! 

Dobar tek!

Tvoj Garden tim

Ostavite poruku OSTAVITE PORUKU