Postoji više raznih recepata za pivski kruh, ali nijedan nije tako jednostavan (i ukusan!) kao ovaj. Ovaj recept obožavaju oni koji vole dobar domaći kruh, no cijene svoje vrijeme i ne žele provesti cijeli dan u kuhinji.
Pivski kruh je gotov u samo sat vremena jer tijesto ne treba ostaviti da se diže kao s klasičnim kruhom s kvascem. Ovaj kruh je vlažan, gust i chewy, savršen uz juhe i za sendviče.

SASTOJCI
- 3 šalice bijelog brašna (prosijano)
- 3 žličice praška za pecivo
- 1 čajna žličica soli
- 1/4 šalice šećera (ili meda)
- 1 limenka pive (350ml)
- 1/2 šalice rastopljenog maslaca (ili kokosovog ulja - za vegane)
UPUTE
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Pomiješajte suhe sastojke i pivo.
- Izlijte smjesu u namašćeni kalup za kruh. Tijesto se ne treba dizati. Na smjesu izlijte rastopljeni maslac/ulje.
- Pecite 1 sat, izvadite iz tave i ohladite najmanje 15 minuta.

SAVJETI
Ovaj recept daje bogat kruh s hrskavom, masnom koricom. Ako više volite mekšu koru (poput tradicionalnog kruha) umiješajte maslac u tijesto, umjesto da ga prelijete po vrhu.
Prosijanje brašna za recepte za kruh je obavezno. To ne samo da će riješiti kruh mogućih nečistoća, već će i brašno obogatiti kisikom, čineći ga prozračnijim. Ovo je bitan korak kako se kruh ne bi pretvorio u "ciglu".
BIO PROIZVODI
Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!


Zašto naručiti preko webshopa? Jer je online kupovina u Gardenu najisplativija!
- Zašto? Jer dobivate 16% POPUSTA na prvu webshop kupovinu ako se registrirate i prijavite na newsletter!
- A nakon toga? Nakon prve kupovine skupljate bodove i ostvarujete do 15% POPUSTA za svaku sljedeću kupovinu!
- Može više info? Naravno, saznajte sav info na linku: www.garden.hr/loyalty-klub

Vaš Garden