organski prirodno zdravo
Klasični recept za božićni bakalar

Novosti

Klasični recept za božićni bakalar

S ovim receptom ne možeš pogriješiti! Ne zaboravi par dana unaprijed namočiti bakalar, ali osim toga sve je jako jednostavno i gotovo unutar 60min.

SASTOJCI

  • 1000 g suhog bakalara
  • 1000 g krumpira
  • 1 kom češnjaka
  • 1 vezica peršina, list
  • 2 čaše maslinovog ulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar

UPUTE

Namoči bakalar dva-tri dana mijenjajući vodu svaki dan.

Kada je nabubrio kuhaj ga desetak minuta u čistoj vodi nakon što je voda provrela. Ohladi ribu, oguli joj kožu i očisti je od kostiju. Odloži meso na stranu.

U vodi u kojoj se kuhao bakalar skuhaj kriške oguljenog krumpira, procijedi ga i stavi ga u posudu s komadima ribe. Dodaj nasjeckani svježi češnjak i peršin.

Sve to zalij čašom maslinovog ulja i s malo vode u kojoj se kuhao bakalar, posoli, popapri, sve zajedno dobro protresi dok se ne dobije gusto jelo. Nekoliko minuta kuhaj na pari s protresanjem, opet zalij maslinovim uljem i posluži.

Vaš Garden tim

OSTAVITE PORUKU