S ovim receptom ne možeš pogriješiti! Ne zaboravi par dana unaprijed namočiti bakalar, ali osim toga sve je jako jednostavno i gotovo unutar 60min.
SASTOJCI
- 1000 g suhog bakalara
- 1000 g krumpira
- 1 kom češnjaka
- 1 vezica peršina, list
- 2 čaše maslinovog ulja
- sol
- svježe mljeveni papar
UPUTE
Namoči bakalar dva-tri dana mijenjajući vodu svaki dan.
Kada je nabubrio kuhaj ga desetak minuta u čistoj vodi nakon što je voda provrela. Ohladi ribu, oguli joj kožu i očisti je od kostiju. Odloži meso na stranu.
U vodi u kojoj se kuhao bakalar skuhaj kriške oguljenog krumpira, procijedi ga i stavi ga u posudu s komadima ribe. Dodaj nasjeckani svježi češnjak i peršin.
Sve to zalij čašom maslinovog ulja i s malo vode u kojoj se kuhao bakalar, posoli, popapri, sve zajedno dobro protresi dok se ne dobije gusto jelo. Nekoliko minuta kuhaj na pari s protresanjem, opet zalij maslinovim uljem i posluži.
Vaš Garden tim