organski prirodno zdravo
Guarana - da ne bi bilo pospanog dana

Novosti

Guarana - da ne bi bilo pospanog dana

Guaranu već stoljećima tradicionalno konzumiraju plemena Amazonske prašume koja je cijene zbog visokog sadržaja kofeina. Dok je postotak kofeina u zrnu kave u prosjeku 1.2% (Arabika) i 2.2% (Robusta), u guarana zrnu on može doseći čak 6%!

Na Zapadu guarana se koristi kao aditiv u energetskim pićima jer osim kofeina ima i druge nutrijente koji imaju dodatan stimulirajući efekt: katehine, tanine i procijanidine. Kao takva, guarana može pomoći kod mršavljenja, podići energiju za vrijeme tjelovježbe te poboljšati koncentraciju i memoriju na poslu ili za vrijeme učenja. No mi je preferiramo koristiti u svom neprerađenom obliku, kao organski guarana prah iz brazilske prašume.

Pripremi guaranu kao kavu tako da je dodaš u kipuću vodu ili ubaci 3-5g praha u smoothie. A za brzu dozu kofeina bez ikakvog kuhanja kupi prazne celulozne kapsule i napuni ih s guarana prahom. Bombica kofeina u džepu za one koji mrze jutra, ljude i ponajviše: ljude ujutro.

Ne dozvoli da ti se baterije isprazne. Ukopčaj se na naš web shop za organsku dozu brazilske prašume: http://bit.ly/guaranagarden 

Tvoj Garden Team

OSTAVITE PORUKU