organski prirodno zdravo
Gazpacho – hladna juha za vruće dane!

Novosti

Gazpacho – hladna juha za vruće dane!

Veliki smo obožavatelji ove osvježavajuće, hladne španjolske juhe od rajčica.

U Španjolskoj, gazpacho je dostupan kamo god se okreneš - od restorana, do barova, do svakog dučančića pored kojeg prođeš.

Juha se tradicionalno radi od potpuno sirovih sastojaka tako da uopće nema potrebe za uključivanjem štednjaka! Samo nasjeckaj sastojke, a tvoj blender će odraditi ostatak posla.

SASTOJCI:

  • 1kg rajčice, prepolovljene i bez sjemenki (samo izvadi unutrašnjost rajčice sa žlicom)
  • 1 mali svježi krastavac, oguljen i bez sjemenki
  • 1 srednje velika zelena paprika, bez sjemenki
  • 1/2 malog crvenog luka, oguljen
  • 2 mala češnja češnjaka, oguljena
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice sherry octa (ili zamjena: 2 žlice octa od crvenog vina ili jabučnog octa)
  • 1 žličica sitne morske soli
  • 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 1/2 žličice mljevenog kumina
  • 1 debeli komad bijelog kruha, bez kora

Dodaci za na vrh (opcionalno): domaći krutoni, sjeckano svježe bilje, maslinovo ulje ili bilo koji ostatak sjeckanih sastojaka.

UPUTE:

Smiksaj sve sastojke u blenderu ili procesoru hrane. Miksaj 1 minutu ili dok juha ne dostigne željenu konzistenciju. Kušaj i po potrebi začini dodatnom soli, paprom i / ili kuminom.

Stavi u hladnjak u zatvorenoj posudi na 4 sata ili dok se potpuno ne ohladi.

Posluži hladno, a pospi dodacima po želji.

DODACI ZA JUHU:

Na ovakvu jednostavnu juhu savršeno pašu dodaci koje možeš kombinirati:

  • Domaći krutoni: lako ih je napraviti s ostatkom kruha
  • Svježe bilje: bosiljak, timijan, origano, ružmarin i / ili vlasac neke su od naših omiljenih biljaka
  • Svježe mljeveni crni papar: uvijek dobar izbor!
  • Maslinovo ulje
  • Vrhnje
  • Šunka i sjeckana tvrdo kuhana jaja

Svježe povrće za gazpacho juhu nađi na našem webshopu: BIO POVRĆE!

Dobar tek!

Tvoj Garden tim

 

Ostavite poruku OSTAVITE PORUKU