Gazpacho – hladna juha za vruće dane!

Veliki smo obožavatelji ove osvježavajuće, hladne španjolske juhe od rajčica.

U Španjolskoj, gazpacho je dostupan kamo god se okreneš - od restorana, do barova, do svakog dučančića pored kojeg prođeš.

Juha se tradicionalno radi od potpuno sirovih sastojaka tako da uopće nema potrebe za uključivanjem štednjaka! Samo nasjeckaj sastojke, a tvoj blender će odraditi ostatak posla.

 

 

Priprema
Gazpacho – hladna juha za vruće dane!
  • 1Smiksaj sve sastojke u blenderu ili procesoru hrane. Miksaj 1 minutu ili dok juha ne dostigne željenu konzistenciju. Kušaj i po potrebi začini dodatnom soli, paprom i / ili kuminom.
  • 2Stavi u hladnjak u zatvorenoj posudi na 4 sata ili dok se potpuno ne ohladi.
  • 3Posluži hladno, a pospi dodacima po želji.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
samo osobno preuzimanje
Rajčica grappolo BIO kg
6,42
500g
1kg
2kg
5kg
samo osobno preuzimanje
Krastavci BIO kg
6,25
500g
1kg
2kg
5kg
samo osobno preuzimanje
Paprika BIO kg
6,84
500g
1kg
2kg
5kg
samo osobno preuzimanje
Luk crveni BIO kg
3,99
500g
1kg
2kg
samo osobno preuzimanje
Češnjak BIO kg
11,71
250g
500g
1kg
samo osobno preuzimanje
Šunka kuhana mini BIO Primavera kg
32,55
500g
1kg
2kg
4,64
4,34
samo osobno preuzimanje
Vrhnje kiselo svježe 10% BIO Andechser 200g
samo osobno preuzimanje
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,99
(0)

Gazpacho – hladna juha za vruće dane!

Broj ljudi
Trajanje
30 - 60 min
Složenost
Srednje teško jelo
Gazpacho – hladna juha za vruće dane!
Sastojci
Gazpacho
  • 1kg rajčice, prepolovljene i bez sjemenki (samo izvadi unutrašnjost rajčice sa žlicom)
  • 1 mali svježi krastavac, oguljen i bez sjemenki
  • 1 srednje velika zelena paprika, bez sjemenki
  • 1/2 malog crvenog luka, oguljen
  • 2 mala češnja češnjaka, oguljena
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice sherry octa (ili zamjena: 2 žlice octa od crvenog vina ili jabučnog octa)
  • 1 žličica sitne morske soli
  • 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 1/2 žličice mljevenog kumina
  • 1 debeli komad bijelog kruha, bez kora
Servirati sa
  • Domaći krutoni: lako ih je napraviti s ostatkom kruha
  • Svježe bilje: bosiljak, timijan, origano, ružmarin i / ili vlasac neke su od naših omiljenih biljaka
  • Svježe mljeveni crni papar: uvijek dobar izbor!
  • Maslinovo ulje
  • Vrhnje
  • Šunka i sjeckana tvrdo kuhana jaja
Proizvodi koje smo koristili
samo osobno preuzimanje
Rajčica grappolo BIO kg
6,42
500g
1kg
2kg
5kg
samo osobno preuzimanje
Krastavci BIO kg
6,25
500g
1kg
2kg
5kg
samo osobno preuzimanje
Paprika BIO kg
6,84
500g
1kg
2kg
5kg
samo osobno preuzimanje
Luk crveni BIO kg
3,99
500g
1kg
2kg
samo osobno preuzimanje
Češnjak BIO kg
11,71
250g
500g
1kg
samo osobno preuzimanje
Šunka kuhana mini BIO Primavera kg
32,55
500g
1kg
2kg
4,64
4,34
samo osobno preuzimanje
Vrhnje kiselo svježe 10% BIO Andechser 200g
samo osobno preuzimanje
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,99

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvarujete trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽITE SE KLUBU