organski prirodno zdravo
Falafeli od špinata iz pećnice u tzatziki umaku

Novosti

Falafeli od špinata iz pećnice u tzatziki umaku

 Probajte falafele od špinata na potpuno nov način!

U neobičnoj, neodoljivoj kombinaciji sa špinatom, psyllium ljuskicama, tahini pastom, zobenim brašnom i slanutkom, čine savršenu kombinaciju koja se jednostavno topi u ustima i užitak je za vaše nepce.

Ove jednostavne, zdrave, kuglice možete jesti zasebno, a odlično idu i uz pire krumpir ili omiljenu salatu.

Dobar tek!!!

Zahtjevnost: 2/5, jednostavno

Potrebna oprema: pećnica

Vrijeme pripreme: 2 dana

Broj porcija: 40 – 50 falafela, 6-8 porcija

Sastojci za falafele od špinata:

500 g suhog slanutka

500 g zamrznutog špinata

2 žlice Psyllium ljuskica

1 žlica tahini paste

200 g zobenog brašna

2 žlice maslinovog ulja

Sol i papar

Postupak:

Slanutak namočimo preko noći. Ujutro ga skuhamo 2,5-3 sata, da se raskuha. Dodamo sve ostale sastojke. Špinat dodamo skupa s odmrznutom tekućinom. Pritisnemo i oblikujemo u manje kuglice. Smjesu ostavimo da odstoji pola sata, da se svi sastojci povežu.

Postupak pripreme 1:

Falafele namažemo maslinovim uljem i pečemo u pećnici ili u fritezi na vruć zrak. U pećnici ih pečemo približno 10 minuta na svakoj strani na 180 stupnjeva.

Postupak pripreme 2:

Falafele pržimo na vrućem ulju.

Sastojci za tzatziki umak:

3 krastavca

500g sojinog jogurta

Kopar i sol po ukusu

Postupak:

Krastavce naribamo i pomiješamo s ostalim sastojcima. Poslužimo s falaflima.

Recept: Anja Geč

BIO proizvodi

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU