organski prirodno zdravo
Domaći sugar-free pekmez od breskvi - s brezinim šećerom!

Novosti

Domaći sugar-free pekmez od breskvi - s brezinim šećerom!

Naravno, nema ništa lakše nego kupiti gotovi pekmez. No mi obožavamo raditi domaći pekmez! Zašto? Jer tako imamo mogućnost kontrole količine i vrste zaslađivača! Osim toga, nema pekmeza iz dućana koji može biti finiji nego pravi domaći pekmez napravljen s puno ljubavi... i malo brezinog šećera.

Volimo brezin šećer (ksilitol) jer ne podiže tjelesni glikemijski indeks kao što to čini običan šećer - pa je zato idealan za dijabetičare. Također, ima puno manje kalorija! Ksilitol ima samo 2,4 kcal/g dok šećer ima 4 kcal/g.

Ksilitol je odličan za pemkeze i zato jer ne dodaje vlastiti okus pekmezu, ostavljajući čisti voćni okus.

Sastojci

 • 5 šalica očišćenih svježih breskvi
 • 2 1/2 šalice ksilitola
 • 1/2 žlice mljevenog cimeta (neobavezno)
 • 1 žličica limunovog soka
 • 6 staklenki za konzerviranje s poklopcima

Postupak

 1. Pomiješajte breskve, ksilitol, cimet i limunov sok zajedno u loncu. Pustite da zakuha uz stalno miješanje i nastavite s kuhanjem dok termometar umetnut u smjesu ne očita 10 do 15 minuta 100 stupnjeva C. Možete i odokativno procijeniti temperaturu. 

 2. Sterilizirajte staklenke i poklopce u kipućoj vodi najmanje 5 minuta. Smjesu breskvi stavite u vruće, sterilizirane staklenke.

 3. Nožem ili tankom lopaticom pređite oko unutrašnjosti staklenki nakon što su napunjene kako biste uklonili mjehuriće zraka. Poklopite s poklopcima.

 4. Stavite veliku posudu na štednjak i do pola napunite vodom. Pustite da voda proključa i oprezno spustite staklenke u kipuću vodu. Ostavite prostora između staklenki.

 5. Ako je potrebno, ulijte još kipuće vode da nivo vode dosegne barem 1 centimetar iznad vrhova staklenki. Prokuhajte vodu, poklopite posudu i ostavite 5 minuta.

 6. Izvadite staklenke iz i stavite na tkaninu ili drvenu površinu, nekoliko centimetara udaljene međusobno, dok se ne ohlade.

 7. Kad se ohlade, pritisnite vrh svakog poklopca, provjeravajući da su poklopci dobro zategnuti. Čuvati na hladnom i tamnom mjestu. U slast!

BIO proizvodi 

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

 

Zašto naručiti preko webshopa? Jer je online kupovina u Gardenu najisplativija!

Zašto? Jer dobivate 16% POPUSTA na prvu webshop kupovinu ako se registrirate i prijavite na newsletter!

A nakon toga? Nakon prve kupovine skupljate bodove i ostvarujete do 15% POPUSTA za svaku sljedeću kupovinu!

Može više info? Naravno, saznajte sav info na linku: www.garden.hr/loyalty-klub

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU