Ako bismo morali izabrati jedan umak na ovom svijetu da odnesemo sa sobom na pusti otok, to bi bio pesto!
Pesto se priprema bez kuhanja, sa svježim sastojcima uz pomoć mužara ili blendera.
SASTOJCI
- 4 šalice svježeg bosiljka
- 1/2 šalice maslinovog ulja
- 1/3 šalice pinjola (ako nemate pinjole, koristite indijske oraščiće!)
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 šalice svježe ribanog parmezana (izostaviti za vegansku verziju)
- 1 čajna žličica soli
POSTUPAK
Pomiješajte prva 4 sastojka u blenderu ili mužaru. Dodajte sir i sol te miješajte/blendajte dok ne dobijete željenu teksturu.
Prelijte s malo maslinovog ulja i stavite u frižider da ga možete koristiti sljedećih 4-5 dana. Ako ga ne stignete potrošiti možete ga čak i zamrznuti!
Preferiraš gotovi pesto? Provjeri ponudu:
Tvoj Garden tim