organski prirodno zdravo
Domaći keksi od pirovog brašna - veganski linzeri

Novosti

Domaći keksi od pirovog brašna - veganski linzeri

Iako se tradicionalno rade zimi, ove zdrave keksiće linzere možete napraviti u bilo koje doba godine! Mi smo ih napravili od pirovog brašna s bademima, a fini okus im daju cimet i agavin sirup. Potpuno su veganski, tj. ne sadrže proizvode životinjskog podrijetla. 

Najteži dio nam je kada moramo odlučiti koji džem da stavimo između dva keksa jer svi odlično pašu! No ovoga puta smo odabrali džem od trešanja.

Pročitajte kako i vi možete napraviti ove jednostavne zdrave kekse od pirovog brašna.

SASTOJCI

  • pirovo brašno 130 g (1 cup)
  • bademi 130 g (1 cup)
  • zobene pahuljice 100 g (1 cup)
  • cimet 2 žličice
  • prstohvat soli
  • agavin sirup 100 ml (1/3 cup)
  • kokosovo ulje djevičansko 60 ml (1/3 cup)
  • voda 1 žlica
  • džem od trešanja ili neki po izboru

POSTUPAK

  1. Usitnite bademe i zobene pahuljice u multipraktiku
  2. Dodajte suhe sastojke u zdjelu i promiješajte
  3. U drugoj zdjeli povežite otopljeno kokosovo ulje i agavin sirup
  4. Povežite suhe i tekuće sastojke, dodajte 1 žlicu vode, pa umijesite rukama dok se ne oblikuje u kuglu
  5. Pustite smjesu da odstoji barem 5 minuta da se sastojci povežu i zobene pahuljice upiju tekućinu, tako će se lakše oblikovati i razvaljati
  6. Razvaljajte tijesto, kalupom izrežite oblike po želji
  7. Prebacite na masni papir, pecite na 160°C 5-8 minuta

TIPS

Koristite djevičansko nerafinirano kokosovo ulje, tako će keksi mirisati i imati okus kokosa
Kalup pritisnite cijelim dlanom za čišće rubove
Izdubite sredinu u smjesi prije nego izvučete kalup
Vrijeme pečenja ovisi o debljini keksa i pećnici, pa provjerite nakon 5 minuta da ne zagore

PROIZVODI

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

Recept u suradnji sa Zdrave navike!

Vaš Garden tim 

OSTAVITE PORUKU