organski prirodno zdravo
Domaći čips od cikle, mrkve i batata - iz pećnice!

Novosti

Domaći čips od cikle, mrkve i batata - iz pećnice!

Razmaziti se tu i tamo nečime ukusnim je bitno. Neki bi to nazvali brigom o sebi, a ostali "slatkim grijehom". Vezano uz tu temu, obično je najbitnije pitanje: „Jesi li fan slatkih ili slanih grickalica?“

No ovoga puta nije važno jesu li su kolač i čokolada tvoj "grijeh" ili kikiriki i čips. Ovaj recept za čips od cikle, mrkve i slatkog krumpira će zadovoljiti svako nepce svojom kombinacijom slatko-slanog okusa!

SASTOJCI 

  • 1 slatki krumpir (batat)
  • 1 mrkva velikog promjera
  • 1 svježa cikla
  • ulje po izboru (mi smo koristili kokosovo)

POSTUPAK 

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

2. Na širokom ribežu koji riba tanko prvo naribajte mrkvu i slatki krumpir. Za rezanje cikle ćete položiti sloj papirnatog ručnika ispod kako biste uhvatili kapljanje soka od cikle i spriječili stvaranje mrlja.

3. Na tri protvana stavite 3 papira za pečenje. Na njih stavite čips, svaki na svoj protvan (jedan protvan za ciklu, jedan za mrkvu i jedan za slatki krumpir). Lagano premažite tankim slojemulja. 

4. Namjestite tajmer na 30 minuta, a zatim premjestite raspored protvana za ravnomjerno pečenje. Manji čips će se brže speći i možda ih treba ukloniti prije ostalih.

Otkrili smo i da se slatki krumpir peče najbrže, a cikla traje najduže. Ponovno postavite tajmer u razmacima od 10 minuta, uklanjajući čips tijekom pečenja i prije nego što izgore. Potrebno je otprilike 60 minuta da se sav čips potpuno speče.

PROIZVODI

Tražiš BIO i zdrave grickalice po super cijeni? Baci oko na veliku akciju Tjedan zdravog grickanja! 

Tvoj Garden tim

OSTAVITE PORUKU