Ove čoko kuglice su jednostavan, zdrav i brz slatkiš sa zdravim masnoćama, polifenolima iz kakaa i prebioticima iz pistacija!
Lješnjaci su jedan od visokovrijednih izvora vitamina E, pogotovo L- tokoferola koji je najači i koji djeluje kao prirodni antioksidans organizmu. Izvor zdravih masnih kiselina s predominantnom oleinskom koje ima još u maslinovom ulju i koja se smatra najpoželjijom u prehrani jer ne podiže razinu štetnog LDL kolesterola u organizmu.

Pistacije su pune prebiotika (koji su poželjna hrana dobrim bakterijama u probavnom traktu).
Sirovi kakao prah je bogat polifenolima koji su ostali sačuvani jer sirovi kakao u prahu nije prošao dodatni proces rafinacije pa je sačuvao svoje nutrijente.
U ovakvom obliku on ima malo kiselu reakciju pa imajte to na umu kada ga koristite u kolačima. Običan kakao u prahu je alkalan jer je prošao dodatni proces alkalizacije i ima bazičnu reakciju.
SASTOJCI
- 200 grama lješnjaka
- 200 grama datulja
- 1 žlica vanilije
- 4 žlice kakao praha
- 3 žlice sirovih pistacija
- prstohvat soli
POSTUPAK
- Tostirati lješnjake. Zatim tostirane lješnjake, kakao, vaniliju, datulje sve blendati u jednoličnu smjesu.
- Ukoliko koristite suhe datulje potopite ih prethodno u vodi nekoliko minuta, dio vode sačuvajte pa ih dodajte u smjesu ako bude previše suha.
- Oblikovati kuglice i ostaviti malo u frižideru da se stisnu.
- Posuti ih dodatno po želji mrvicama pistacija i kakaa u prahu.

U slast!
BIO PROIZVODI
Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!


Zašto naručiti preko webshopa? Jer je online kupovina u Gardenu najisplativija!
- Zašto? Jer dobivate 16% POPUSTA na prvu webshop kupovinu ako se registrirate i prijavite na newsletter!
- A nakon toga? Nakon prve kupovine skupljate bodove i ostvarujete do 15% POPUSTA za svaku sljedeću kupovinu!
- Može više info? Naravno, saznajte sav info na linku: www.garden.hr/loyalty-klub

Vaš Garden