organski prirodno zdravo
Cheesecake od estragona s umakom od marelica

Novosti

Cheesecake od estragona s umakom od marelica

Stiglo je vrijeme kolača, a Vi ste još bez ideje? Ovaj prefini veganski Cheesecake definitivno je najbolji koji smo do sada probali!

Jednostavan je za složiti, a vjerujemo da će se slagati više puta jer će nestati u trenu.

Glavne zvijezde ovog recepta su marelice, estragon, veganski bezglutenski keksi, veganski maslac, sojin skyr, te puding od vanilije. Sastojke možete prilagoditi prema svom ukusu.

Nadamo se da ćete uživati u njemu kao i mi. Dobar Vam tek!!!

 

Zahtjevnost: 2/5, jednostavno

Potrebna oprema: štednjak ili mikrovalna pećnica, mikser

Vrijeme pripreme: 30 minuta i hlađenje preko noći

Veličina torte: promjer 18 cm

SASTOJCI:

Tijesto za kekse:

200 g veganskih bezglutenskih keksa

100 g veganskog maslaca, rastopljenog

Prstohvat soli

Krema:

500 g sojinog skyra

25 g šećera

38 g pudinga od vanilije (1 vrećica)

56 g veganskog maslaca, rastopljenog

2 pune žličice osušenog estragona

POSTUPAK:

Tijesto za kekse:

Rastopimo veganski maslac. Smeljemo kekse. Dodamo sol. Smjesu spojimo sa žlicom i stavimo u posudu za pečenje. Ohladimo.

Krema:

Veganski maslac rastopimo. Umutimo ostale sastojke. Ako imamo veće komadiće estragona, nasjeckamo ih. Pečemo u zagrijanoj pećnici 45 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.

Dodatno:

Cheesecake je super bez umaka, ali uz njega super ide umak od marelica. Marelice prokuhamo sa začinima i šećerom te ih umutimo u gustu smjesu ili upotrijebimo konzervirane breskve.

Recept: Anja Geč

BIO proizvodi

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU