Obično se rijetko počastimo burgerima jer imaju puno kalorija i zasićenih masti. Ali ovi burgeri od quinoe i leće imaju manje kalorija i prikladni su za vegane! Imaju puno proteina i malo masti.
Možete istodobno peći nekoliko polpeta i čuvati ih u hladnjaku u zatvorenoj posudi nekoliko dana. Ili zamrznuti sirove burgere i čuvati ih tjednima!

Vrijeme pripreme: 60 minuta (bez hlađenja)
Teškoća: srednja težina
Broj obroka: 2

SASTOJCI
Za polpete:
- 150 g crvene leće
- 50 g kvinoje
- 2 žličice dimljene paprike
- Prstohvat soli
- 2 žličice suhe baze za juhu
- 4 dcl vode
- 30 g mljevenog lanenog brašna
Za punjenje:
- Rajčica
- Mladi špinat (može se zamijeniti rukolom ili zelenom salatom)
Za premaz:
- 1 žličica lagane veganske majoneze
Za burgere:
PRIPREMA
1. Leću i kvinoju skuhajte u vodi sa soli, suhom bazom za juhu i dimljenom paprikom. Pustite da kuha na umjerenoj vatri 20 minuta. Ako je potrebno - ako je masa pregusta - dodajte još vode.
2. Kad je smjesa leće i kvinoje kuhana, umiješajte mljeveno laneno brašno i ostavite sa strane da se masa malo ohladi i slijepi.
3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C.
4. Podijelite masu na dva ili tri dijela - za dvije do tri polpete. Oblikujte polpete i pecite ih na protvanu obloženom papirom za pečenje 25 minuta.
5. Pecivo namažite majonezom, napunite rajčicom i po želji na nju stavite mladi špinat, rukolu ili salatu. Stavite burgere i poklopite.

Nutritivne vrijednosti (po hamburgeru): 725 kcal
- 28 g bjelančevina
- 40 g ugljikohidrata
- 15 g masti
Recept by: Maja Kostanjšek!

BIO proizvodi
Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!


Zašto naručiti preko webshopa?
Jer je online kupovina u Gardenu najisplativija!
Zašto? Jer dobivate 16% POPUSTA na prvu webshop kupovinu ako se registrirate i prijavite na newsletter!
A nakon toga? Nakon prve kupovine skupljate bodove i ostvarujete do 15% POPUSTA za svaku sljedeću kupovinu!
Može više info? Naravno, saznajte sav info na linku: www.garden.hr/loyalty-klub
Vaš Garden