organski prirodno zdravo
Brazilski kruščići sa sirom - bez glutena!

Novosti

Brazilski kruščići sa sirom - bez glutena!

Ukusni brazilski kruščić od sira (Pão de Queijo) je naš najdraži recept iz Brazila. Ovi kruščići su prozračni, lagani kao perce, s finim okusom sira - ali bez da su teški. I naravno, bez glutena su jer se za izradu koristi tapioka brašno!

Sir možete koristiti koji god vam padne na pamet, a mi smo ovog puta ih napravili s parmezanom. Kruščići su toliko fini da se mogu jesti i sami, ali isto tako pašu uz saftove, jela s mesom ili čak jutarnju kavu. 

SASTOJCI 

  • ½ šalice maslinovog ulja ili maslaca
  • ⅓ čaša vode
  • ⅓ šalice mlijeka ili sojino mlijeko
  • 1 žličica soli
  • 2 šalice brašna od tapioke
  • 2 žličice mljevenog češnjaka
  • ⅔ šalice svježe naribanog parmezana
  • 2 tučena jaja

POSTUPAK 

  1. Zagrijte pećnicu na 190°C.
  2. U veću posudu izlijte maslinovo ulje, vodu, mlijeko i sol i stavite na jaku vatru. Kad smjesa proključa, maknite s vatre i umiješajte tapiokino brašno i češnjak dok ne postane glatko. Ostavite da se odmara 10 do 15 minuta.
  3. Umiješajte sir i jaje u smjesu dok se dobro ne sjedine. Za svaki kruščić koristite 1/4 šalice smjese. Stavite na protvan i raspodijelite. Još bolje je ako imate poseban protvan za muffine u koji možete izliti smjesu.
  4. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok ne porumene, 15 do 20 minuta.

Dobar tek!

BIO proizvodi 

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

Zašto naručiti preko webshopa? Jer je online kupovina u Gardenu najisplativija!

Zašto? Jer dobivate 16% POPUSTA na prvu webshop kupovinu ako se registrirate i prijavite na newsletter!

A nakon toga? Nakon prve kupovine skupljate bodove i ostvarujete do 15% POPUSTA za svaku sljedeću kupovinu!

Može više info? Naravno, saznajte sav info na linku: www.garden.hr/loyalty-klub

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU