organski prirodno zdravo
Bezglutenski bolonjez od tofua i soje

Novosti

Bezglutenski bolonjez od tofua i soje

Volite bolonjez, ali pazite na kolesterol? Onda je bolonjez od tofua i soje savršena zamjena za klasičan bolonjez od mesa!

Uz to je i bez glutena ako izbjegavate gluten, što čini ovaj bolonjez odličnim čak i za najizbirljivije gurmane.

Priprema je brza jer nema mljevenja mesa ni dugog dinstanja.

Bolonjez nismo uzeli iz teglice, već smo ga napravili sami, s fermentiranim tofuom i mljevenim komadićima soje. Zato je ovaj bolonjez bogat proteinima, iako nema ni gram mesa!  

 

Sastojci (za 2-3 osobe)

  • 200 g tjestenine bez glutena
  • 150 g fermentiranog tofua
  • 360 g mljevenih komadića soje
  • 200 g cherry rajčice
  • veliki luk
  • peršin
  • sol
  • papar
  • žličica ulja

Postupak

  1. Ogulite luk i popržite ga u tavi na žličici ulja. Dodajte narezanu rajčicu i sojine komadiće.
  2. Tofu narežite na sitne komade i dodajte u tavu. Pokrijte i pržite na srednje jakoj vatri 15 minuta. Dodajte sol, papar i nasjeckani peršin.
  3. U međuvremenu umak promiješajte nekoliko puta.
  4. U međuvremenu zakuhajte vodu u drugoj tavi i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  5. Kad je tjestenina kuhana, prelijte je umakom, a na nju pospite nasjeckani peršin.

Recept u suradnji s Majom Kostanjšek!

BIO proizvodi 

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

 

Zašto naručiti preko webshopa? Jer je online kupovina u Gardenu najisplativija!

Zašto? Jer dobivate 16% POPUSTA na prvu webshop kupovinu ako se registrirate i prijavite na newsletter!

A nakon toga? Nakon prve kupovine skupljate bodove i ostvarujete do 15% POPUSTA za svaku sljedeću kupovinu!

Može više info? Naravno, saznajte sav info na linku: www.garden.hr/loyalty-klub

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU