organski prirodno zdravo
Banana muffini s chia sjemenkama

Novosti

Banana muffini s chia sjemenkama

Odavno smo otkrili da su banane odličan prirodni zaslađivač u desertima. Volimo ih u banana bread-u, kuhane u kokosovom mlijeku ili pečene u muffinima kao u ovom receptu! 

Ovaj recept za muffine sa chia sjemenkama i bananom koristi biljno ulje umjesto maslaca. Za pečenje ovih muffina mi smo koristili blago maslinovo ulje.

Ovaj recept također ima manje šećera od mnogih drugih recepata, a slatkoću dobiva iz banana i grožđica koje smo dodali!

SASTOJCI 

  • ½ šalice blagog maslinovog ulja
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1⅔ šalice brašna
  • 1 žlica chia sjemenki
  • ½ šalice šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • 3 zrele banane, oguljene i smiksane
  • ¾ šalice grožđica 

POSTUPAK 

  1. Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
  2. Podmažite uljem i pospite brašnom 12 kalupa za muffine.
  3. U posudi umutite ulje i jaja.
  4. Umutite i vaniliju. Stavite na stranu.
  5. U drugoj, većoj zdjeli pomiješajte brašno, chia sjemenke, šećer, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
  6. Dodajte smjesu ulja i jaja u smjesu s brašnom u većoj zdjeli i miješajte dok se ne sjedini.
  7. Umiješajte izmiksane banane i grožđice.
  8. Tijesto podijelite u kalupe za muffine.
  9. Pecite 15 do 20 minuta.
  10. Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi!

PROIZVODI

Tražiš BIO proizvode za ovaj recept? Zaviri u naš webshop!

Tvoj Garden tim 

Ostavite poruku OSTAVITE PORUKU