Arganovo, jojobino i bademovo ulje - prirodne alternative skupim kremicama!
Datum objave Četvrtak, 25 Travanj 2019

Arganovo, jojobino i bademovo ulje - prirodne alternative skupim kremicama!

Svoje tijelo njegujemo iznutra, ali i izvana te nas jednako brinu kemijski i neprirodni sastojci kako u našoj hrani tako i u kozmetici!

Prije nego što su smislili svakojake kremice s popisom sastojaka koje ne znamo ni izgovoriti, ljudi su tisućama godina koristili prirodna ulja biljaka kao primarni način brige za kožu i kosu.

Mi se vraćamo našim korijenima te ti donosimo tri genijalna ulja uz koja ti nijedna druga kremica neće biti potrebna!

JOJOBA ULJE
– protiv starenja kože, dermatitisa i akni

Jojoba (Simmondsia chinensis) je biljka endemična području Sjeverne Amerike koju su prvi koristili Indijanci za njegovanje kože i kose. Uskoro je kozmetička industrija prepoznala blagodati ove biljke koja se sada na široko koristi u kremama za hidrataciju i sunčanje.

Jojobino ulje je posebno dobro za zacjeljivanje barijere kože kod upala poput seboričnog dermatitisa, ekcema i akni.

Ulje jojobe također ima dokazano protuupalno i anti-aging djelovanje koje usporava starenje kože.  

BADEMOVO ULJE
– za izjednačavanje tena, protiv strija i štetnih djelovanja UV zraka

Bademovo ulje (Oleum amygdalae) ima dokazana omekšavajuća svojstva na kožu radi kojih se koristi za poboljšavanje i izjednačavanje tena.

Studije su čak pokazale da masaža s gorkim bademovim uljem može biti učinkovita u smanjenju vidljivosti trenutačnih strija i u prevenciji nastanka novih strija.

S obzirom da stiže ljeto, posebno se veselimo informaciji da bademovo ulje sprječava oštećenja kože uzrokovanih UV zračenjem!

ARGANOVO ULJE
- za hidrataciju i poboljšanje elastičnosti kože te zarastanje rana

Arganovo ulje proizvodi se od zrna Argania spinosa L., drva koje raste jedino u Maroku. Ovo dragocjeno ulje obično je visoke cijene zato jer se ručno bere i obrađuje.

Tradicionalno, arganovo ulje se koristi u kuhanju, u liječenju kožnih infekcija te u proizvodima za njegu kože i kose. Studije su pokazale da dnevna primjena arganovog ulja poboljšava elastičnost i hidrataciju kože obnavljanjem vanjske barijere i održavanjem kapaciteta zadržavanja vode u koži.

Svakodnevnom primjenom arganovog ulja koža postaje mekša i opuštenija, a učinkovito je čak i u zarastanju rana uzrokovanih npr. opeklinama.

Citirana studija:
Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. Tzu-Kai Lin, Lily Zhong,, and Juan Luis Santiago, 2018.

Tvoj Garden tim

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU