organski prirodno zdravo
Američke bezglutenske palačinke s karamelom od jagoda

Novosti

Američke bezglutenske palačinke s karamelom od jagoda

Za sve naše palačinkoljupce!

Možete li zamisliti bolju kombinaciju od palačinki, karamele, jagoda i kokosa?!

Mmm… mi nikako ne možemo!!!

Ovo su definitivno palačinke koje ostavljaju prazne tanjure u samo nekoliko minuta i osvajaju nepce i najvećih sladokusaca!

Recept za palačinke:

Sastojci:

200g bezglutenskog brašna

280g sojinog mlijeka

1 žlica šećera

1 žličica praška za pecivo

¼ žličice vanilije

Prstohvat soli

100g pirea od jabuka

 

Postupak:

Smjesu izmiksajte, zatim ju pustite da odstoji najmanje 15 minuta.

Podmažite i zagrijte tavu za palačinke. Mora biti jako vruća. Izmjerite veličinu palačinki malom mjericom (1/4 čaše). Okrenite palačinke kad se na njima naprave mjehurići. Pecite barem nekoliko minuta sa svake strane da se dobro ispeku. Kad su pečene s jedne strane, okrenite ju i pokrijte tavu tako da se dobro zapeče i u sredini.

Ako više volite napuhane palačinke, u smjesu dodajte još 1 žlicu brašna.

 

Recept za karamelu s jagodama:

Sastojci:

260g kokosovog mlijeka  

130g kokosovog šećera

200g jagoda

1 žlica gustina

¼ žličice vanilije

 

Postupak:

Smjesu od kokosovog mlijeka i šećera zagrijte 10-15 minuta na laganoj vatri.

Jagode operite, narežite i dodajte u karamelu. Smjesu kuhate na laganoj vatri još 15 minuta.

Umiješajte u smjesu gustin i vaniliju, te izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu. Kuhajte još nekoliko minuta da se zgusne.

Ako želite gušću karamelu dodajte još gustina.

BIO proizvodi

Tražite BIO proizvode za ovaj recept? Zavirite u naš webshop!

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU