organski prirodno zdravo
5 trikova za začiniti kokice - iz 5 krajeva svijeta!

Novosti

5 trikova za začiniti kokice - iz 5 krajeva svijeta!

Kokice i film su nerazdvojivi par! A koliko filmova, toliko i potencijalnih kombinacija okusa za kokice. Obožavamo ih jer su toliko običnog okusa da potpuno preuzmu arome začina i ulja s kojima se spravljaju.

Inspiraciju za ove kombinacije našli smo u egzotičnim kuhinjama svijeta:

1. MEDITERANNEAN BREEZE:
Parmezan, origano & timijan
Ove kokice odišu mirisom i okusom mediterana, a spravljene su s maslinovim uljem. Parmezan, origano, timijan i sol dodaj na kraju kada su kokice gotove te promiješaj.

2. MEXICAN PUNCH:
Limun & cayenne papar
Za kiselkasto ljutkastu verziju pomiješaj sok od limuna, malo naribane limunove korice, cayenne crveni papar i sol s maslacem ili maslinovim uljem prije nego što njime preliješ kokice.

3. JAPANESE HARMONY:
Sezam & nori alge
Kokice ispeci na nekom neutralnom ulju kao npr. suncokretovo ulje. Za ovu japansku verziju kokica preljev napravi tako da pomiješaš ulje od prženih sezamovih sjemenki s nori algama u pahuljicama i preliješ kokice kada su gotove.

4. THAI BITE:
Slatki curry & kokosovo ulje
Ova kombinacija podsjeća na tajlandske currye sa svojim slatkasto ljutkastim okusom i aromom kokosa. Kokice pripremi s kokosovim uljem, a na kraju jednostavno pospi sa slatkim curryem i soli.

5. INDIAN SUMMER:
Ghee, chilli & sjemenke goruščice
Zagrij indijski maslac ghee (pročišćeni maslac) te kad postigne visoku temperaturu dodaj 2 žličice sjemenki gorušice i malo suhe chilli papričice za spicy okus. Pokrij posudu – sjemenke goruščice će pucketati, baš kao i kokice! Kada prestanu pucketati, izlij začine i ghee na kokice, dodaj sol i dobro promiješaj.

Ako kao nas ni tebe ne zadovoljava dosadnjikava paleta okusa kokica iz mikrovalke, probaj jednu od naših kombinacija, a spravi je s našim zdravim kokicama: Kukuruz kokičar 1kg!

Tvoj Garden tim :)

OSTAVITE PORUKU