organski prirodno zdravo
3 najbolje zamjene za šećer – od kojih se nećeš debljati!

Novosti

3 najbolje zamjene za šećer – od kojih se nećeš debljati!

Odgovaramo na najbitnija pitanja vezana uz 3 najbolje zamjene za šećer! Ne debljaju, ne podižu šećer u krvi i imaju nizak Glikemijski Indeks. Uz sve to, prirodnog su podrijetla i potpuno sigurne za korištenje.

Dobrodošli u naš mali sugar-free svijet u kojem je sve slatko… i ništa ne deblja.

1. BREZIN ŠEĆER ILI XYLITOL (KSILITOL)

Skromna breza čuva slatku tajnu! Otkrij zašto je odlična za dijabetičare i svakoga tko je na dijeti.

Je li brezin šećer dobar za dijetu?

Brezin šećer ima čak 40% manje kalorija nego običan šećer, što ga čini… 40% boljim za dijetu! Slične je slatkoće kao i šećer tako da ćeš svakako smanjiti unos kalorija ako zamijeniš bijeli šećer s brezinim šećerom.

Je li brezin šećer dobar za dijabetičare?

Brezin šećer je popularan među dijabetičarima jer ne podiže razinu šećera u krvi. Za dijabetičare je posebno bitno poznavati Glikemijski indeks (GI) svake namirnice. Glikemijski Indeks je relativni poredak namirnica prema tome kako utječu na razinu glukoze u krvi.

Namirnice s niskom vrijednosti GI (55 ili manje) sporije se probavljaju, apsorbiraju i metaboliziraju te uzrokuju niži i sporiji porast glukoze u krvi, a time i razine inzulina.

Dok obični šećer ima visok Glikemijski Indeks (70), brezin šećer ima jako nizak GI (7). Zato je brezin šećer odličan za dijabetičare i sve koji paze na unos šećera.

Kakav je okus brezinog šećera?

Okus mu je prirodan i jako sličan običnom šećeru.

Može se koristiti za kolače?

Kod izrađivanja kolača brezin šećer se koristi isto kao i običan šećer. Vrlo je jednostavan za korištenje!

Je li siguran za zdravlje?

Brezin šećer je potpuno prirodan i siguran za zdravlje. Dobiva se ekstrakcijom iz kore naše dobro poznate breze koju često vidimo u šumama i po ulicama.

Štoviše, dok obični šećer izaziva karijes, brezin šećer pomaže kod sprječavanja karijesa. Zato se brezin šećer koristi u pastama za zube.

2. ERITRITOL

Ova slatka tajna ne sadrži kalorije! Saznajte sve što ste htjeli znati o eritritolu.

Je li eritritol dobar za dijetu?

Eritritol je odličan za dijetu jer ima 0 kalorija! Eritritol nije pravi šećer već šećerni alkohol. Naše tijelo nema način za probaviti eritritol, te ne dobivamo kalorije iz njega. Kod nekih ljudi zato zna izazvati neugodu u želudcu ako se pretjera s količinom.

Je li eritritol dobar za dijabetičare?

Eritritol uopće ne podiže razinu šećera u krvi. Obični šećer ima visok Glikemijski Indeks (70), no eritritolov GI je 0. Zato je odličan za dijabetičare i sve koji paze na unos šećera.

Kakav je okus eritritola?

Okus mu je sličan običnom šećeru, malo je blaže slatkoće. Za razliku od stevije, eritritol nema aftertaste (okus koji ostane u ustima nakon konzumacije) pa ga radi toga mnogi preferiraju.

Može se koristiti za kolače?

Kod izrađivanja kolača se koristi slično kao i običan šećer. Vrlo je jednostavan za korištenje. Ponekad ga treba dodati malo više jer je blaže slatkoće nego šećer.

Je li siguran za zdravlje?

Potpuno je siguran za zdravlje! Eritritol je prirodnog podrijetla. Proizvodi se fermentacijom šećera iz kukuruza.

3. STEVIJA

Slatka je, a ne deblja. Skoro predobro da bi bilo istinito! Trebaš još razloga zašto je stevija super?

Je li stevija dobra za dijetu?

Stevija ima 0 kalorija pa stoga ne doprinosi debljanju. Odlična je za dijetu i osobe koje traže prirodnu zamjenu za šećer.

Od svih zamjena za šećer, stevija je najpraktičnija za korištenje! Jedna tabletica je zamjena za jednu žličicu šećera. Laka je za nositi sa sobom i dodati u čaj ili kavu.

Je li stevija dobra za dijabetičare?

Stevija uopće ne podiže razinu šećera u krvi. Obični šećer ima visok Glikemijski Indeks (70), no stevijin GI je 0. Idealna je za dijabetičare i sve koji paze na unos šećera.

Kakav je okus stevije?

Stevija je 200-300 puta slađa nego običan šećer. Zato se koristi u jako malim količinama. Nekim ljudima se ne sviđa stevija jer ima snažan aftertaste (okus koji ostane u ustima nakon konzumacije), no drugima je taj okus privlačan.

Može se koristiti za kolače?

Može se koristiti za izradu kolača, ali recept treba prilagoditi jer je stevija puno slađa i nema masu koji ima običan šećer. Zato se u receptima često koristi zamjena kako bi se dodala “masa” steviji (npr. voće).

Je li sigurna za zdravlje?

Stevija je prirodnog podrijetla! Proizvodi se ekstrakcijom iz lista biljke stevije. Stevija potječe iz Latinske Amerike gdje se koristi već stoljećima. Ekstrakt stevije je potpuno siguran za zdravlje.

BIO proizvodi 

Tražite BIO proizvode? Zavirite u naš webshop!

 

 

Zašto naručiti preko webshopa?

Jer je online kupovina u Gardenu najisplativija!

Zašto? Jer dobivate 16% POPUSTA na prvu webshop kupovinu ako se registrirate i prijavite na newsletter!

A nakon toga? Nakon prve kupovine skupljate bodove i ostvarujete do 15% POPUSTA za svaku sljedeću kupovinu!

Može više info? Naravno, saznajte sav info na linku: www.garden.hr/loyalty-klub

 

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU