organski prirodno zdravo
15 pravila za savršeno bojanje kose doma

Novosti

15 pravila za savršeno bojanje kose doma

U zadnje vrijeme bojanje kose doma je postalo jako popularno! No s ogromnim brojem dostupnih proizvoda za bojanje kose, opcija nijansi i tehnika, teško je znati kako se dobro ofarbati doma. Zato smo vam pripremilli ovaj vodič s najbitnijim savjetima za bojanje kose kod kuće!

Bojanje kose doma nije ni komplicirano niti opasno, dok god se pridržavate ovih pravila.

Što će vam trebati?

 • Biokap boja za kosu
 • Kist i zdjela
 • Maramice/blazinice za uklanjanje šminke
 • Jednokratna kapa za tuširanje
 • Ručno ogledalo
 • Jednokratne rukavice bez lateksa
 • Prozirni čvrsti balzam za usne

I to je to, krenimo!

1. Odaberite najbolju nijansu

Da biste pronašli najbolju nijansu za sebe, bacite oko na one koje su slične vašoj. Stavite pramen kose pored kutije kako biste pronašli boju najsličniju vašoj. Zatim odaberite između sljedeće dvije nijanse svijetlije ili sljedeće dvije nijanse tamnije od pronađene boje.

2. Kupite dvije kutije boje za kosu

Ne želite ostati bez boje u pola postupka. Ako je vaša kosa duljine ramena ili duža, možda će vam trebati dvije kutije za pokrivanje cijele kose, ovisno o gustoći kose. Ako vam na kraju ostane boje viška, uvijek je možete spremiti za sljedeći put.

3. Ne miješajte boje

Ako niste profesionalac, ne preporučuje se kombiniranje više različitih nijansi boja. Takvo kombiniranje boja je često prenepredvidljivo! Pa možete na kraju dobiti boju kose koju niste očekivali. Najbolje je da jednostavno odaberete jednu nijansu i slijedite upute na kutiji.

4. Ne preskačite test pramenova

Iako je preskakanje ovog testa primamljivo, test pramenova je ključan, posebno prilikom isprobavanja nove nijanse. Obojite nekoliko skrivenih pramenova prvo, zatim pogledajte rezultat prije nego što se odlučite na tu boju. Ne želite završiti s nekom ludom narančastom ili ljubišastom bojom dok ste željeli smeđu.

5. Nosite odjeću koja se lako skida

Da biste izbjegli mrljanje odjeće, obucite stari ogrtač ili majicu na gumbe koju lako možete otkopčati i skinuti. Pokrijte površine (pod, umivaonik) vrećama za smeće ili slojevima novina koje možete baciti nakon toga, a ne plahtama ili ručnicima koji se mogu zamazati i trebaju pranje.

6. Zaštitite kožu od boje

Nema ništa gore nego završiti s mrljama boje na čelu. Zaštitite kožu od mrlja tako da nanesete prozirni balzam za usne duž linije kose, uključujući oko ušiju, prije nanošenja boje.

7. Opskrbite se dodatnim rukavicama

Stavili ste gumene rukavice kako biste zaštitili ruke dok ste stavljali boju, ali morate ih nositi i dok ispirete boju! Pri ruci imajte rezervni par jednokratnih rukavica kako biste zaštitili kožu od mrlja kada ispirete boju, u slučaju da su prve rukavice previše zaprljane za ponovno korištenje.

8. Radite na suhoj kosi

Stručnjaci za bojanje kose preporučuju bojanje kose dok je suha. Kad je kosa zasićena vodom, boja se možda neće uvući u pramenove kose ili će se razrijediti, što će proizvesti neželjene rezultate.

9. Prestanite istiskati boju iz boce na tjeme

Stiskanje bočice boje direktno na tjeme je brže, ali ova metoda može biti neuredna i neprecizna. Nabavite posudu i četku za miješanje i bojanje. Manje nereda i profesionalniji rezultati!

10. Počnite bojati od korijena

Trebali biste početi nanositi boju za kosu na korijenu kose. Budući da tamo počinju sijede i najmanje je oštećen dio kose, potrebno mu je najviše boje i vremena obrade. Ostavite da se boja kose razvija onoliko vremena koliko je naznačeno na uputama za pakiranje.

Zatim je pročešljajte kroz ostatak kose kako biste je ravnomjerno rasporedili i izbjegli dvobojni efekt. Radite u četiri do šest odjeljaka kose kao što to rade profesionalci (ako želite, koristite štipaljke za kosu) kako biste osigurali potpuno pokrivanje.

11. Koristite dva ogledala

Bojanje zatiljka može biti nezgodno. Ručnim zrcalom provjerite zatiljak u kupaonskom zrcalu dok bojite kako ne biste propustili neka područja.

12. Uklonite mrlje s kože što prije

Da biste očistili prolivenu boju po koži čim se dogodi (tako da se nema priliku stvrdnuti) pri ruci imajte maramice za čišćenje lica.

13. Stavite kapu za tuširanje dok čekate

Stavite jednokratnu kapu za tuširanje preko glave dok se boja upija kako biste spriječili da kapa.

14. Koristite šampon za obojenu kosu

Nijedan šampon nije potpuno siguran za kosu, jer svako šamponiranje zahtijeva vlaženje kose - a sama voda uklanja boju. Zato ako možete, smanjite koliko često perete kosu.

A kad je perete, koristite poseban šampon i regenerator za obojenu kosu. Takvi šamponi su posebno napravljeni da budu nježni za obojenu kosu pa će vaša boja trajati dulje.

15. Koristite boje za kosu bez opasnih kemikalija

Klasične boje za kosu sadrže kemikalije koje isušuju kosu, čine je lomljivom i beživotnom. Uz to, neke od tih kemikalija su i opasne za zdravlje!

Biokap boja za kosu ne sadrži amonijak, rezorcin i hidrokinon, a zahvaljujući prirodnim sastojcima hrani kosu i ima zaštitini učinak.

K tome sadrži i prirodne sastojke kao što su:

 • eko ulje argana
 • proteine riže koji imaju restrukturirajući učinak
 • ekstrakt vrbe koji ima zaštitno djelovanje na boju kose
 • lipofilne kiseline iz voća koje imaju ulogu njege kože vlasišta za vrijeme nanošenja boje

Biokap boja sadrži prirodne UV filtere, dermatološki je testirana, testirana je na nikal < 0,0001% i ne sadrži parabene. Savršen je izbor za sigurno i zdravo bojanje kose.

Proizvodi za bojanje kose

Tražite zdrave proizvode za bojanje kose? Bacite oko na naše Biokap boje! 

Zašto naručiti preko webshopa?

Jer je online kupovina u Gardenu najisplativija!

Zašto? Jer dobivate 16% POPUSTA na prvu webshop kupovinu ako se registrirate i prijavite na newsletter!

A nakon toga? Nakon prve kupovine skupljate bodove i ostvarujete do 15% POPUSTA za svaku sljedeću kupovinu!

Može više info? Naravno, saznajte sav info na linku: www.garden.hr/loyalty-klub

 

Vaš Garden

OSTAVITE PORUKU