Izdvojeno

Portomuiños - more u tanjuru

08.08.2016. 21:42:11
Portomuiños - more u tanjuru

Dehidrirane morske alge bogate su mineralima, vitaminima i vlaknima. Karakterizira ih slan okus iz mora a koriste se u pripremi salata, kao začin jelima, u juhama, s pirjanim povrćem i rižom... Morske alge dio su uravnotežene prehrane i niskokalorična namirnica te vrlo svestran sastojak u vegetarijanskoj kuhinji.

KOMBU ALGE dehidrirane -  potrebno ih je namakati u slanoj vodi 8-10 minuta, nakon toga kuhati 35-40 minuta.

PREPORUKA:  Usitnjene koriste se  kao začin.  Zbog ljepljive strukture koriste se kod pripreme umaka i juha, također uz rižu, variva,  povrće(mahunarke), žitarice, ribu i mesna jela, te kao hrskavi čips.

DULSE ALGE  dehidrirane - idealna alga za pripremu salata. Prije konzumacije dulse alge je potrebno namakati 10 minuta u slanoj vodi. Nakon namakanja, kuhati 15 minuta.

PREPORUKA:Sirove dulse alge nakon kratkog namakanja u slanoj vodi dodati salatama. Pržene dulse alge koristiti kao snack, dok kuhane odlično prijaju uz ribu i mesna jela. Također koriste se za juhe, krokete, rižu, povrće, tjesteninu i kajganu, te usitnjene kao začin.

MORSKI ŠPAGETI dehidrirani– namakati u slanoj vodi 10 minuta. Nakon toga kuhati 15 minuta kao svako drugo povrće.

PREPORUKA: Kuhane morske špagete konzumirati uz mesna i riblja jela, uz juhe, krokete, povrće, rižu, tjesteninu. Pržene morske špagete jesti kao snack ili koristiti kao začin usitnjen u mužaru.

Prijavite se na naš newsletter!

Prvi saznajte najnovije proizvode u Garden ponudi

T: +385 1 6666 068E: info@garden.hr

American ExpressDiners Club InternationalVisaMasterCardMaestroDiscoverCorvusPay