Recepti

Slani tapioka zalogajčići

08.11.2017. 13:42:20
Slani tapioka zalogajčići

Prefini slani zalogajčići na bazi tapioke, idealni su snackovi za osobe koje su netolerantne na gluten. 
Sastojci:
  • 1/2 šalice maslinovog ulja ili putra
  • 1/3 šalice vode
  • 1/3 šalice mlijeka (po želji, može biti i sojino) 
  • 1 čajna žličica soli
  • 2 šalice brašna od tapioke
  • 2 čajne žličice češnjaka (nasjeckanog)
  • 2/3 šalice ribanog sira (Parmezana ili po želji) 
  • 2 jaja (razmućena)

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190C.
  2. Ulijte maslinovo ulje, vodu, mlijeko, dodajte sol te sve zajedno mješajte u velikoj posudi na jakoj vatri. Kada smjesa zavrije, maknite s izvora topline te umješajte tapiokino brašno i češnjak. Mješajte tako dugo, dok smjesa nije glatka, bez grudica. Nakon toga ostavite smjesu da odstoji 10 - 15 minuta. 
  3. U tapiokinu mješavinu dodajte sir i jaja te mješajte sve dok se smjesa ne poveže te ne postane gusta i kompaktna.
  4. Većom žlicom grabite smjesu te oblikujte (žlicama) ili rukama kuglice. Kuglice postavite u protvan, na papir za pečenje. 
  5. Pecite u pećnici koju ste prije zagrijali na 190C, sve dok kuglice blago ne porumene. što bi značilo sljedećih 15ak minuta.

Vaši slani zalogajčići su gotovi! Poslužite ih tople ili hladne, uz umake po želji. Igrajte se te eksperimentirajte okusima; mijenjajte vrstu tvrdog sira, dodajte smjesi različite začine ili posip gotovim, vrućim, tek pečenim kuglicama. 

Uživajte!

Prijavite se na naš newsletter!

Prvi saznajte najnovije proizvode u Garden ponudi

T: +385 1 6666 068E: info@garden.hr

American ExpressDiners Club InternationalVisaMasterCardMaestroDiscoverCorvusPay