Prava gozba za nepce!
Ovaj bezglutenski tart s rajčicama i sirom savršeno spaja lagano, ali hrskavo tijesto s bogatim okusom kremastog sira i svježih rajčica.
Jednostavan za pripremu, a savršen za svaku priliku – bilo da ga poslužite kao predjelo, glavno jelo ili lagani snack.
Recept by: Kefirolicious!
Priprema
- 1Prvo pripremite tijesto. U velikoj zdjeli stavite brašno, ksantan gumu i sol te dobro promiješajte. Dodajte nasjeckani i ohlađeni maslac i promiješajte da se maslac obloži suhim sastojcima. Svaki komadić maslaca stisnite između prstiju.
- 2Dodajte žumanjak i hladnu vodu te miješajte dok se ne formira tijesto. Ako je tijesto presuho, dodajte još vode po pola žličice dok ne postane kompaktno.
- 3Tijesto oblikujte u kuglu, umotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.
- 4Dok se tijesto hladi, pripremite sastojke za nadjev. Usitnite feta sir i narežite rajčice na tanke šnite. Listove bosiljka nasjeckajte na komade.
- 5Zagrijte pećnicu na 190°C.
- 6Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini i stavite ga u kalup za pite. Ja sam umjesto jednog velikog kalupa koristila pet kalupa veličine 10 cm u promjeru i dva kalupa veličine 12 cm u promjeru. Kada tijesto stavite u kalup, premažite ga sačuvanim bjelanjkom.
- 7Na tijesto ravnomjerno rasporedite usitnjenu fetu, narezane rajčice, mozzarellu i listove bosiljka. Prelijte s maslinovim uljem i posolite.
- 8Pecite tart u prethodno zagrijanoj pećnici oko 30-35 minuta ili dok tijesto ne postane zlatno i hrskavo, a rajčice mekane.
- 9Izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi prije posluživanja.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili