Bezglutenski tart sa sirom i rajčicama
Bezglutenski tart sa sirom i rajčicama
Bezglutenski tart sa sirom i rajčicama
  • Bezglutenski tart sa sirom i rajčicama
  • Bezglutenski tart sa sirom i rajčicama
  • Bezglutenski tart sa sirom i rajčicama

Prava gozba za nepce! 
Ovaj bezglutenski tart s rajčicama i sirom savršeno spaja lagano, ali hrskavo tijesto s bogatim okusom kremastog sira i svježih rajčica. 
Jednostavan za pripremu, a savršen za svaku priliku – bilo da ga poslužite kao predjelo, glavno jelo ili lagani snack.

 

Recept by: Kefirolicious!

Priprema
  • 1Prvo pripremite tijesto. U velikoj zdjeli stavite brašno, ksantan gumu i sol te dobro promiješajte. Dodajte nasjeckani i ohlađeni maslac i promiješajte da se maslac obloži suhim sastojcima. Svaki komadić maslaca stisnite između prstiju.
  • 2Dodajte žumanjak i hladnu vodu te miješajte dok se ne formira tijesto. Ako je tijesto presuho, dodajte još vode po pola žličice dok ne postane kompaktno.
  • 3Tijesto oblikujte u kuglu, umotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.
  • 4Dok se tijesto hladi, pripremite sastojke za nadjev. Usitnite feta sir i narežite rajčice na tanke šnite. Listove bosiljka nasjeckajte na komade.
  • 5Zagrijte pećnicu na 190°C.
  • 6Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini i stavite ga u kalup za pite. Ja sam umjesto jednog velikog kalupa koristila pet kalupa veličine 10 cm u promjeru i dva kalupa veličine 12 cm u promjeru. Kada tijesto stavite u kalup, premažite ga sačuvanim bjelanjkom.
  • 7Na tijesto ravnomjerno rasporedite usitnjenu fetu, narezane rajčice, mozzarellu i listove bosiljka. Prelijte s maslinovim uljem i posolite.
  • 8Pecite tart u prethodno zagrijanoj pećnici oko 30-35 minuta ili dok tijesto ne postane zlatno i hrskavo, a rajčice mekane.
  • 9Izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi prije posluživanja.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
samo osobno preuzimanje
Maslac BIO Dennree 250g
5,15
samo osobno preuzimanje
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,99
samo osobno preuzimanje
Sir grčki feta 45% BIO Andechser 180g
samo osobno preuzimanje
Mozzarella bez laktoze BIO Züger 235g
2,40
samo osobno preuzimanje
Rajčica Grappolo mala BIO kg
6,71
500g
1kg
2kg
5kg
samo osobno preuzimanje
Bosiljak smrznuti BIO Ökoland 50g
1,49
(1)

Bezglutenski tart sa sirom i rajčicama

Broj ljudi
Trajanje
30 - 60 min
Složenost
Jednostavno jelo
Bezglutenski tart sa sirom i rajčicama
Bezglutenski tart sa sirom i rajčicama
Bezglutenski tart sa sirom i rajčicama
Sastojci
Za tijesto:
  • 245 g bezglutenskog brašna (mješavina za kolače) + malo za posipanje radne površine
  • ¾ čajne žlice ksantan gume (izostavite ako ju vaša mješavina već sadrži)
  • ½ čajne žlice morske soli
  • 115 g maslaca, grubo nasjeckanog (u većim komadima) i ohlađenog
  • 1 jaje, odvojen žumanjak od bjelanjka
  • 125 ml hladne vode, plus još po pola žličice po potrebi
Za nadjev:
  • 180 g feta sira
  • 150 g naribane mozzarelle
  • 250 g zrelih, ali čvrstih rajčica narezane na tanke kriške
  • 10 listova svježeg bosiljka
  • 3 jušne žlice maslinovog ulja
  • ½ čajne žlice morske soli
Proizvodi koje smo koristili
samo osobno preuzimanje
Maslac BIO Dennree 250g
5,15
samo osobno preuzimanje
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,99
samo osobno preuzimanje
Sir grčki feta 45% BIO Andechser 180g
samo osobno preuzimanje
Mozzarella bez laktoze BIO Züger 235g
2,40
samo osobno preuzimanje
Rajčica Grappolo mala BIO kg
6,71
500g
1kg
2kg
5kg
samo osobno preuzimanje
Bosiljak smrznuti BIO Ökoland 50g
1,49

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvarujete trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽITE SE KLUBU