Ovaj domaći integralni kruh bez glutena bogat je cjelovitim žitaricama, proteinima i može se napraviti kod kuće bez ikakvih kompliciranih kuhinjskih pomagala. Ovo nije još jedan običan “kruh” jer je napravljen s jogurtom, jajima i tikvicama! Recept je dovoljno jednostavan da ga može napraviti i netko tko nema iskustva s pečenjem kruha ili bezglutenskih recepata.
Naš bezglutenski kruh je:
• Bogat vlaknima iz integralne riže
• Bogat proteinima iz jogurta i jaja
• Bogat vitaminima iz tikvica
Bezglutenska brašna
Kad je riječ o izboru brašna bez glutena, postoji puno opcija koje se koriste već stoljećima u svijetu - prije nego što je pšenica postala "glavno" brašno širom svijeta.
Neka od popularnih bezglutenskih brašna su:
• Zobeno brašno
• Brašno od prosa
• Heljdino brašno
• Teff brašno
• Kukuruzno brašno
• Brašno od quinoe
• Smeđe / bijelo brašno od riže
• Brašno od badema
U ovom receptu mi smo koristili brašno od integralne riže, no vi možete napraviti svoju kombinaciju nadražih gluten-free brašna!
Recept u sudjelovanju s: Maja Kostanjšek!
- 1Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Tikvicu fino naribajte.
- 2Pomiješajte sve suhe sastojke u jednoj zdjeli, a sve mokre u drugoj. Suhe sastojke dodajte mokrima i dobro umijesite tijesto.
- 3Ulijte u malu pravokutnu silikonsku posudu za pečenje. A ako je nemate, običnu posudu za pečenje prekrijte papirom za pečenje.
- 4Budući da je smjesa prilično mokra, pecite je u zagrijanoj pećnici 90 minuta na 190 stupnjeva.