Bezglutenski kruh s tikvicama, jogurtom i jajima

Ovaj domaći integralni kruh bez glutena bogat je cjelovitim žitaricama, proteinima i može se napraviti kod kuće bez ikakvih kompliciranih kuhinjskih pomagala. Ovo nije još jedan običan “kruh” jer je napravljen s jogurtom, jajima i tikvicama! Recept je dovoljno jednostavan da ga može napraviti i netko tko nema iskustva s pečenjem kruha ili bezglutenskih recepata.

Naš bezglutenski kruh je:

•           Bogat vlaknima iz integralne riže

•           Bogat proteinima iz jogurta i jaja

•           Bogat vitaminima iz tikvica

Bezglutenska brašna

Kad je riječ o izboru brašna bez glutena, postoji puno opcija koje se koriste već stoljećima u svijetu - prije nego što je pšenica postala "glavno" brašno širom svijeta.

Neka od popularnih bezglutenskih brašna su:

•           Zobeno brašno

•           Brašno od prosa

           Heljdino brašno

•           Teff brašno

•           Kukuruzno brašno

•           Brašno od quinoe

•           Smeđe / bijelo brašno od riže

•           Brašno od badema

U ovom receptu mi smo koristili brašno od integralne riže, no vi možete napraviti svoju kombinaciju nadražih gluten-free brašna!

Recept u sudjelovanju s: Maja Kostanjšek!

 

Priprema
Bezglutenski kruh s tikvicama, jogurtom i jajima
  • 1Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Tikvicu fino naribajte.
  • 2Pomiješajte sve suhe sastojke u jednoj zdjeli, a sve mokre u drugoj. Suhe sastojke dodajte mokrima i dobro umijesite tijesto.
  • 3Ulijte u malu pravokutnu silikonsku posudu za pečenje. A ako je nemate, običnu posudu za pečenje prekrijte papirom za pečenje.
  • 4Budući da je smjesa prilično mokra, pecite je u zagrijanoj pećnici 90 minuta na 190 stupnjeva.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,99
samo Zagreb
Tikvice BIO kg
4,66
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Jogurt mild 3,8% u čaši BIO Andechser 500g
5,25
1,92
(0)

Bezglutenski kruh s tikvicama, jogurtom i jajima

Broj ljudi
Trajanje
1 - 2 h
Složenost
Srednje teško jelo
Bezglutenski kruh s tikvicama, jogurtom i jajima
Sastojci
Bezglutenski kruh s tikvicama, jogurtom i jajima
  • 375 g brašna od integralne riže
  • 3 jaja
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 500 g jogurta s 0,1 % masti
  • Srednje velika zelena tikvica
  • 6 g bezkalorične zamjene za šećer (stevia)
  • 6 g soli
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,99
samo Zagreb
Tikvice BIO kg
4,66
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Jogurt mild 3,8% u čaši BIO Andechser 500g
5,25
1,92

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU