Uvjeti i pravila

Uvjeti i pravila

Korištenje

Garden Internet stranica www.garden.hr se može koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema sljedećim uvjetima i pravilima. Korištenjem www.garden.hr/shop obvezujete se poštivati sljedeće uvjete i pravila.

Neke od fotografija na www.garden.hr/shop su samo ilustrativne prirode.

Internet stranica www.garden.hr je u vlasništvu trgovačkog društva Garden d.o.o. (dalje u tekstu Garden). Garden omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice www.garden.hr koje je regulirano ovim Uvjetima korištenja.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje internetske stranice garden.hr. Korištenjem internetske stranice, krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje internetske stranice garden.hr u skladu s njima.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pisanim putem, poštom ili e-mailom, a Garden će poslati pisani odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

Uvjeti kupnje

Postupak, te uvjeti kupnje/prodaje robe putem www.garden.hr/shop definirani su kroz sljedeće parametre: narudžba, otprema, plaćanje, dostava,reklamacija robe.

Isporučitelj naručene robe je prodajno mjesto Garden d.o.o, Krajiška 30, Zagreb. Garden d.o.o putem webshopa omogućuje kupnju cjelokupnog asortimana robe koja se nalazi u njegovoj webshop ponudi. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu na Garden d.o.o. Sve cijene izražene su u kunama (kn), s PDV-om.

Naručivanje robe

Roba se naručuje elektronskim putem i smatra se naručenom u trenutku kada kupac prođe cijeli proces narudžbe:

 • pritiskom gumba "Dodaj", odabrani proizvod se sprema u potrošačku košaricu
 • nakon odabira traženih proizvoda "dovrši kupovinu"
 • upisati sve podatke
 • odabrati načina plaćanja
 • pregledati narudžbu
 • potvrditi narudžbu

Na mail kojim ste se registrirali kao kupac dobiti ćete potvrdu da je narudžba zaprimljena od strane Garden d.o.o. Ukoliko ne dobijete ovakvu poruku, molimo Vas da provjerite da li se artikli nalaze u Vašoj košarici nakon prijave. Ukoliko se ne nalaze molimo Vas da nazovete na telefon 01/ 376 4349. Garden d.o.o. se obvezuje isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama. Ukoliko Garden d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, narudžba će biti umanjena za taj proizvod. Svi ostali naručeni proizvodi biti će isporučeni.

Otprema robe

Naručena roba biti će složena na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja naručene robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, te odbiti preuzeti isporučenu robu na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, a naknadne reklamacije se ne uvažavaju.

Plaćanje robe

Sve cijene izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), s PDV-om. Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti jednim od sljedećih načina plaćanja:

 • gotovinom
 • debitnom karticom
 • kreditnom karticom
 • bankovnom uplatom

Trošak dostave dodatno se zaračunava u cijenu prema cjeniku dostave.

Dostava robe

Svu naručenu robu dostavljamo vlastitim dostavnim vozilima za Grad Zagreb, ili preko ugovorene kurirske službe za druge dijelove Hrvatske. Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi. Cijena dostave ovisi o vrijednosti naručene robe.

Reklamacija robe

U slučaju reklamacije molimo vas da nam se javite u roku od dva radna dana od primitka pošiljke.U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti opravdanu reklamaciju putem e-maila na info@garden.hr, pismeno na Garden d.o.o., Krajiška 30, 10000 Zagreb, telefonski na telefon 01/390 6789, ili putem našeg obrasca za jednostrani raskid ugovora o kupnji proizvoda. Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju kupac ima prigovor, u prigovoru se mole kupci da navedu broj narudžbe, broj računa i svoje podatke. Garden će potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor po čl.10.st.5. Zakona o zaštiti potrošača mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod.

Garden d.o.o. će prihvatiti povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan te da kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe.

U slučaju opravdanog prigovora, trošak zamjene proizvoda s novim proizvodom u cijelosti snosi Garden d.o.o.

Kupac ima pravo na prigovor i povrat robe u sljedećim slučajevima:

 • isporuka robe koja nije naručena
 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu.

Molimo Vas da usporedite primljene artikle s računom,i ukoliko nešto nedostaje odmah to napomenite Vašem dostavljaču jer naknadne reklamacije ne uvažavamo.

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (koji se nije mogao otkriti pregledom prilikom preuzimanja) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

U slučaju reklamacije, oštećenja prilikom dostave, pogreške kod prijenosa podataka ili nekog drugog nedostatka, molimo vas da nam se javite u roku od dva radna dana od primitka pošiljke. Kupac je dužan uputiti reklamaciju Garden d.o.o. e-mailom na info@garden.hr, pismeno ili telefonski na telefon 01/ 390 6789.

Internetsko rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 02. 2016. diljem cijele EU, sporove vezane uz online kupnju je moguće riješiti putem platforme kojoj možete pristupiti ovdje. (https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage )
To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete podnijeti na gornjem linku.
Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Garden d.o.o se obvezuje da će čuvati privatnost svih svojih kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.). Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Garden neće dostavljati niti razotkriti osobne podatke kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza.

Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) Garden ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti.

Gore navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na početnu web stranicu webshop-a garden.hr te na sve stranice unutar garden.hr domene, a ne na vanjske stranice na koje upućuju linkovi na garden.hr domeni, za koje stranice garden.hr nije nadležan niti odgovoran te za koje stranice garden.hr ne prikuplja i ne obrađuje podatke korisnika.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti Garden. U slučaju promjene o kojoj nije obaviješten, Garden ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe odnosno isporuke proizvoda.

Osim u  slučaju elektronske narudžbe, u drugim slučajevima Garden neće kupcu slati elektronske poruke ukoliko na to kupac nije izričito pristao.

Cijena

Garden se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14).

Garden će periodično, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje.

Nakon isteka roka akcijske prodaje, Garden d.o.o. neće primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok. Ukoliko se u Vašoj narudžbi nalaze artikli koji su trenutno na akciji, postoji mogućnost odstupanja u cijeni akcijskih artikala ukoliko je termin dostave iza datuma završetka akcije.

Orijentacijska cijena

Orijentacijske cijene za vagane artikle su cijene za proizvode poput sireva, salama, te voća i povrća i GARDENon proizvoda koji se naplaćuju prema težini, a ne komadu. Npr. cijena prikazana za određeno voće može biti za 1 kg, a dostavit ćemo Vam odabrano voće koje može odstupati po težini od naručene. Odstupanja težine su minimalna, što znači da možete dobiti nekoliko grama više ili manje, a cijena će biti obračunata po točnoj težini koja Vam je dostavljena.

Registracija

Da biste se registrirali na www.garden.hr/shop, morate imati najmanje 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije, dužni ste odmah ažurirati Vaš korisnički račun kako biste nas obavijestili o nastalim promjenama.

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. U smislu ovih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod posredstvom web stranice garden.hr.Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.

Garden zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije. Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje www.garden.hr stranica.

Sigurnost

Prilikom registracije na www.garden.hr/shop biti ćete dužni kreirati korisničko ime i lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su naručene pod Vašom lozinkom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna Vašu lozinku, dužni ste nas obavijestiti o tome.

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Kupac može jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

 • ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,
 • ako je predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,
 • ako je predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

Kako bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog ugovora, isti mora obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj stranici, možete ispuniti i poslati kao privitak elektroničkom poštom. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom. Rok za jednostrani raskid ugovora od 14 dana počinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

Ako kupac jednostrano raskine ovaj ugovor, Garden se obvezuje izvršiti povrat novca koji je  primio, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada Garden roba bude vraćena ili nakon što bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat.

Kupac je dužan robu predati ili poslati (na adresu Garden, Krajiška 30, Zagreb) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je Kupac uputio svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Izravne troškove povrata robe snosi kupac sam.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Vanjske usluge

Usluge koje Vam pruža www.garden.hr ne uključuje troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. Garden d.o.o nije odgovoran za troškove telefona ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.

Intelektualno vlasništvo

Sadržaj www.garden.hr je zaštićen i Garden d.o.o ostvaruje jedinstveno pravo na njegovo korištenje. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na www.garden.hr stranici morate prethodno kontaktirati Garden d.o.o na info@garden.hr. Svi materijali koje se nalaze na www.garden.hr internetskoj stranici ekskluzivno su intelektualno vlasništvo tvrtke Garden i može se koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu.

Dostupnost Garden webshopa

Iako Vam Garden d.o.o nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, ne možemo garantirati da će usluge odgovarati Vašim potrebama. Garden d.o.o također ne može garantirati da će usluga biti bez pogrešaka. Ukoliko dođe do pogreške, molimo Vas da je prijavite e-mailom na shop@garden.hr kako bismo je otklonili na najbrži mogući način. Pristup na www.garden.hr ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole tvrtke Garden koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Linkovi

www.garden.hr uključuje linkove na druge internet stranice, materijali na tim stranicama su izvan kontrole i Garden d.o.o nije odgovoran za sadržaj na tim stranicama.

Izmjene

Garden d.o.o zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila, i obvezuje se obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su upisali prilikom registracije. Ukoliko se ne slažete s navedenim pravilima korištenja i ne želite ih prihvatiti, molimo Vas obratite se putem e-maila i za to vrijeme nemojte koristiti usluge webshopa.

Pretplatite se na naše novosti

Prvi saznajte najnovije proizvode u Garden ponudi

T: +385 1 3906789 E: info@garden.hr