Ljeti obožavamo spajati voće i povrće! Ovaj put smo kombinirali lubenicu, svježe krastavce i avokado u osvježavajuću salatu kojoj smo dodali dresing pun dobrih bakterija.
Uz ovakvu salatu savršeno paše losos file.
Možeš ga peći u komadu i tako poslužiti uz salatu ili slagati u male zalogajčiće.
Recept by: Vedrana Orlović
Priprema
- 1Prvo napravi dresing.
- 2Sve sastojke za dresing stavi u blender i blendaj oko 15 sekundi. Malo probaj pa po potrebi dodaj još soli.
- 3Dresing prelij u staklenku, zatvori s poklopcem i stavi u frižider.
- 4Zatim, ½ lubenice, avokado i krastavce nareži na komade veličine zalogaja i stavi u zdjelu.
- 5File lososa operi, osuši s papirnatim ručnikom, malo posoli pa nareži na komade veličine zalogaja.
- 6Na tavi otopi količinu maslaca koja je dovoljna da prekrij dno tave.
- 7Dodaj narezani losos i peci s obje strane dok nije pečen.
- 8Iz frižidera izvadi dresing i prelij salatu pa sve dobro promiješaj.
- 9Na štapiće za „finger food“ slaži lubenicu, krastavac i komadić lososa.
- 10Ne moraš rezati loptice od lubenice i trake od krastavca, možeš ih narezati na kockice.
- 11Umjetnički dojam neće utjecati na okuse. :)
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili