Pečene artičoke s Aioli umakom
Pečene artičoke s Aioli umakom
Pečene artičoke s Aioli umakom
  • Pečene artičoke s Aioli umakom
  • Pečene artičoke s Aioli umakom
  • Pečene artičoke s Aioli umakom

Donosimo ti jedan od najjednostavnijih, ali i najfinijih recepta za pečene artičoke!
Obožavamo ga jer se artičokama ne dodaje puno osim dobrog maslinovog ulja, češnjaka i limunova soka, a okus artičoka stvarno dolazi do izražaja, posebno uz fini umak.

Ovoga puta pripremili smo "lažnu" verziju Aioli umaka koja je još bolja i još jednostavnija za pripremu.
Mi smo apsolutno oduševljeni!

 

Recept by: Kefirolicious!

Priprema
  • 1Artičokama odstrani vanjske drvene listove, odreži stabljiku i oštre vrhove. Stabljika je ukusna kao i artičoka pa ju ne bacaj nego pecite s artičokama.
  • 2Odreži vrh artičoke, oko pola cm od vrha i nareži na polovice te odmah poprskajte s limunovim sokom kako biste spriječili oksidaciju.
  • 3Izvadi suhi, “dlakavi” dio cvata iz sredine glavice.
  • 4Stavi artičoke u pleh za pečenje na koji je stavljen papir za pečenje pa ih prelij s maslinovim uljem te na svaku polovicu artičoke stavi pola češnja češnjaka i krišku limuna.
  • 5Pleh zatvori dobro sa svih strana s alu folijom i peci 15 – 20 minuta na 200 °C; neka se artičoke peku poklopljene kako bi ostale sočne. Zatim ukloni foliju i peci ih još 15 minuta.
  • 6Dok se artičoke peku napravi umak.
  • 7Sitno nareži češnjak ili ga protisni, stavi u manju zdjelu pa dodaj sok jednog limuna i majonezu.
  • 8Posoli pa sve dobro izmiješaj.
  • 9Probaj pa po potrebi dodaj još soli.
  • 10Posluži tople artičoke uz umak.
  • 11I uživaj u okusima, list po list.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Artičoka BIO kom
1,22
samo Zagreb
Limun BIO kg
4,62
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Češnjak BIO kg
10,72
250g
500g
1kg
4,95
(2)

Pečene artičoke s Aioli umakom

Broj ljudi
Trajanje
< 30 min
Složenost
Jednostavno jelo
Pečene artičoke s Aioli umakom
Pečene artičoke s Aioli umakom
Pečene artičoke s Aioli umakom
Sastojci
Za artičoke
  • 4 artičoke
  • 3 limuna
  • maslinovo ulje
  • 4 češnja češnjaka
Za umak
  • 4 jušne žlice majoneze
  • 1 češanj češnjaka
  • prstohvat soli
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Artičoka BIO kom
1,22
samo Zagreb
Limun BIO kg
4,62
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Češnjak BIO kg
10,72
250g
500g
1kg
4,95

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU