Špageti mogu biti izvrsno jelo ako se umak pripremi na zdrav način: s manje masti i više proteina! Karbonara je originalno vrlo masni, teški umak, pa smo malo promijenili recept i učinili ga zdravijim.
Dodali smo i češnjak, koji je poznat kao domaća superhrana, posebno u zimskim danima. Ovčji sir daje ovom umaku posebnu aromu, a islandski jogurt skyr ga čini ekstra kremastim i bogatim proteinima!
Jedan obrok ima 542 kalorije, od čega:
- 51 g bjelančevina
- 51 g ugljikohidrata
- 15 g masti
Recept by: Maja Kostanjšek!
Priprema
Kremasta vegetarijanska karbonara s ovčjim sirom
- 1Ogulite češnjak i gljive te ih nasjeckajte na sitno. Također narežite veganski štapić / slaninu / kobasicu na sitne komade.
- 2Zagrijte ulje na tavi i dodajte narezani češnjak, gljive i komade veganskog štapića / slanine / kobasice. Neka se prži na umjerenoj vatri 15 minuta, a voda za špagete može zakipjeti. Stavite ih sa strane.
- 3U drugoj dubokoj posudi skuhajte špagete prema uputama na pakiranju.
- 4U međuvremenu pripremite bijeli umak u posebnoj posudi miješajući skyr, jaja i ovčji sir narezani na male komadiće. Posolite i dobro promiješajte. Zagrijte na laganoj / umjerenoj vatri dok jaja ne postanu kuhana, a sir se potpuno otopi.
- 5Sada umaku od sira dodajte gljive, češnjak i dimljeni štapić / slaninu te špagete.
- 6Po vrhu možete posuti još malo suhog luka.
0Komentara
Proizvodi koje smo koristili