Kremasta vegetarijanska karbonara s ovčjim sirom

Špageti mogu biti izvrsno jelo ako se umak pripremi na zdrav način: s manje masti i više proteina! Karbonara je originalno vrlo masni, teški umak, pa smo malo promijenili recept i učinili ga zdravijim.

Dodali smo i češnjak, koji je poznat kao domaća superhrana, posebno u zimskim danima. Ovčji sir daje ovom umaku posebnu aromu, a islandski jogurt skyr ga čini ekstra kremastim i bogatim proteinima!

Jedan obrok ima 542 kalorije, od čega:

  • 51 g bjelančevina
  • 51 g ugljikohidrata
  • 15 g masti

Recept by: Maja Kostanjšek!

 

Priprema
Kremasta vegetarijanska karbonara s ovčjim sirom
  • 1Ogulite češnjak i gljive te ih nasjeckajte na sitno. Također narežite veganski štapić / slaninu / kobasicu na sitne komade.
  • 2Zagrijte ulje na tavi i dodajte narezani češnjak, gljive i komade veganskog štapića / slanine / kobasice. Neka se prži na umjerenoj vatri 15 minuta, a voda za špagete može zakipjeti. Stavite ih sa strane.
  • 3U drugoj dubokoj posudi skuhajte špagete prema uputama na pakiranju.
  • 4U međuvremenu pripremite bijeli umak u posebnoj posudi miješajući skyr, jaja i ovčji sir narezani na male komadiće. Posolite i dobro promiješajte. Zagrijte na laganoj / umjerenoj vatri dok jaja ne postanu kuhana, a sir se potpuno otopi.
  • 5Sada umaku od sira dodajte gljive, češnjak i dimljeni štapić / slaninu te špagete.
  • 6Po vrhu možete posuti još malo suhog luka.
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Češnjak BIO kg
10,72
250g
500g
1kg
samo Zagreb
Šampinjoni BIO kg
9,77
250g
500g
1kg
samo Zagreb
Jogurt skyr natur 0,2% u čaši BIO Andechser 400g
samo Zagreb
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,99
samo Zagreb
Sir ovčji feta 45% BIO Andechser 180g
samo Zagreb
Vege kobasica BIO Taifun 4 kom 250g
5,19
1,92
(0)

Kremasta vegetarijanska karbonara s ovčjim sirom

Broj ljudi
Trajanje
30 - 60 min
Složenost
Jednostavno jelo
Kremasta vegetarijanska karbonara s ovčjim sirom
Sastojci
Vegetarijanska karbonara
  • 5 češnja češnjaka
  • 70 g veganskih dimljenih štapića / veganska slanina / veganske kobasice
  • 200 g svježih gljiva
  • 250 g špageta bez glutena ili integralnih špageta
  • 300 g skyra (islandskog jogurta)
  • 2 jaja
  • 40 g mekog ovčjeg sira
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • ½ žličice soli
  • Žlica sušenog luka (nije obavezno)
Servirati sa
  • Pospite suhim lukom (opcijski)
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Češnjak BIO kg
10,72
250g
500g
1kg
samo Zagreb
Šampinjoni BIO kg
9,77
250g
500g
1kg
samo Zagreb
Jogurt skyr natur 0,2% u čaši BIO Andechser 400g
samo Zagreb
Jaja svježa BIO Ecor 6kom
3,99
samo Zagreb
Sir ovčji feta 45% BIO Andechser 180g
samo Zagreb
Vege kobasica BIO Taifun 4 kom 250g
5,19
1,92

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU