Jesenski ratatouille od tikvica i patliđana

Sezona je ratatouillea! Ratatouille je klasično francusko varivo koje se priprema krajem ljeta i početkom jeseni i koje je zabavno za reći (RA - TA - TU - I), a još zabavnije za napraviti. Oboružan je svježim povrćem: rajčicama, patlidžanom, tikvicama, tikvom i paprikom, a radi se bez mliječnih ili mesnih proizvoda!

 

 

Priprema
Jesenski ratatouille od tikvica i patliđana
  • 1Zagrijte pećnicu na 190˚C.
  • 2Narežite patlidžan, rajčicu, tikvu i tikvice na ploške.
  • 3Napravite umak: Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Pirjajte luk, češnjak i papriku dok ne omekša, oko 10 minuta. Začinite solju i paprom, a zatim dodajte zgnječenu rajčicu. Miješajte dok se sastojci potpuno ne povežu.
  • 4Maknite s vatre, a zatim dodajte bosiljak. Još jednom promiješajte, a zatim lopaticom zagladite površinu umaka.
  • 5Narezane povrće rasporedite naizmjenično, na primjer (patlidžane, rajčice, tikve, tikvice), na vrh umaka od vanjskog ruba do sredine tave. Začinite solju i paprom.
  • 6Pripremite začinsko bilje: U maloj zdjeli pomiješajte bosiljak, češnjak, peršin, majčinu dušicu, sol, papar i maslinovo ulje. Žlicom premažite začinsko bilje preko povrća.
  • 7Pokrijte posudu folijom i pecite 40 minuta. Otkrijte, pa pecite još 20 minuta, dok povrće ne omekša.
  • 8Poslužite dok je vruće kao glavno jelo ili prilog. I ratatouille je izvrstan sljedeći dan - pokrijte folijom i zagrijte u pećnici na 180°C 15 minuta ili u mikrovalki. Dobar tek!
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Patlidžan BIO kg
4,88
500g
1kg
2kg
5kg
samo Zagreb
Luk BIO kg
3,50
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Češnjak BIO kg
10,72
250g
500g
1kg
samo Zagreb
Paprika BIO kg
5,99
500g
1kg
2kg
5kg
4,34
samo Zagreb
Rajčica grappolo BIO kg
5,27
500g
1kg
2kg
5kg
samo Zagreb
Bundeva BIO kg
2,99
1kg
2kg
5kg
10kg
1,92
samo Zagreb
Peršin svježi BIO 50g
2,51
2,99
(0)

Jesenski ratatouille od tikvica i patliđana

Broj ljudi
Trajanje
1 - 2 h
Složenost
Srednje teško jelo
Jesenski ratatouille od tikvica i patliđana
Sastojci
POVRĆE
  • 2 patlidžana
  • 6 rajčica
  • 2 žute tikve
UMAK
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk, narezan na kockice
  • 4 češnja češnjaka, mljeven
  • 1 crvena paprika, na kockice
  • 1 žuta paprika, narezana na kockice
  • sol, po ukusu
  • papar, po ukusu
  • 800g rajčice iz limenke
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
ZAČINI
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka, od 8-10 listova
  • 1 žličica češnjaka, mljeven
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 2 žličice svježe majčine dušice
  • sol, po ukusu
  • papar, po ukusu
  • 4 žlice maslinovog ulja
Proizvodi koje smo koristili
samo Zagreb
Patlidžan BIO kg
4,88
500g
1kg
2kg
5kg
samo Zagreb
Luk BIO kg
3,50
500g
1kg
2kg
samo Zagreb
Češnjak BIO kg
10,72
250g
500g
1kg
samo Zagreb
Paprika BIO kg
5,99
500g
1kg
2kg
5kg
4,34
samo Zagreb
Rajčica grappolo BIO kg
5,27
500g
1kg
2kg
5kg
samo Zagreb
Bundeva BIO kg
2,99
1kg
2kg
5kg
10kg
1,92
samo Zagreb
Peršin svježi BIO 50g
2,51
2,99

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU