Domaći pesto umak - gotov za par minuta!

Ako bismo morali izabrati jedan umak na ovom svijetu da odnesemo sa sobom na pusti otok, to bi bio pesto! 

Pesto se priprema bez kuhanja, sa svježim sastojcima uz pomoć mužara ili blendera.

 

Priprema
Domaći pesto umak - gotov za par minuta!
  • 1Pomiješajte prva 4 sastojka u blenderu ili mužaru. Dodajte sir i sol te miješajte/blendajte dok ne dobijete željenu teksturu.
  • 2Prelijte s malo maslinovog ulja i stavite u frižider da ga možete koristiti sljedećih 4-5 dana. Ako ga ne stignete potrošiti možete ga čak i zamrznuti!
0Komentara
Komentiraj i ti, znaš da želiš!
Komentiraj i ocijeni ovaj recept :)
Email adresa neće biti objavljena
Proizvodi koje smo koristili
11,41
samo Zagreb
Češnjak BIO kg
10,72
250g
500g
1kg
samo Zagreb
Parmezan ribani BIO Antico 60g
4,16
1,92
(0)

Domaći pesto umak - gotov za par minuta!

Broj ljudi
Trajanje
< 30 min
Složenost
Jednostavno jelo
Domaći pesto umak - gotov za par minuta!
Sastojci
Domaći pesto umak
  • 4 šalice svježeg bosiljka
  • 1/2 šalice maslinovog ulja
  • 1/3 šalice pinjola (ako nemate pinjole, koristite indijske oraščiće!)
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 šalice svježe ribanog parmezana (izostaviti za vegansku verziju)
  • 1 čajna žličica soli
Prilog
  • tjestenine
Proizvodi koje smo koristili
11,41
samo Zagreb
Češnjak BIO kg
10,72
250g
500g
1kg
samo Zagreb
Parmezan ribani BIO Antico 60g
4,16
1,92

Klub vjernih kupaca

Prijavom u klub vjernih kupaca ostvaruješ trajni popust od 5% do 13% koji vrijedi zauvijek!

PRIDRUŽI SE KLUBU