Garden naslovna

Blagdansko vrijeme...

30.11.2017. 12:08:01
Blagdansko vrijeme...

Mokri, kraći, mračni dani nas prate, dolaze nam odsvuda i niotkud – ne možemo im pobjeći… No, nipošto nisu razlog da se osjećamo loše. Najava su blagdanskih dana koji nam tek stižu! 

Budući da se godina bliži kraju, to su dani kada bi bilo dobro malo usporiti, zaustaviti se te promisliti što smo radili, što smo planirali te što smo ostvarili. Jer još nije prekasno, godina još traje, još stignemo popraviti svoj „rezultat“, svoj prosjek. Još bolje, izaći iz prosjeka! „To end the year with a BANG!“ – mogli bismo reći. Nemojte čekati, ovaj puta zaboravite novogodišnje odluke. Učinite nešto dobro za druge, učinite nešto dobro za sebe. Savjetujemo da počnete odmah! Nema boljeg trenutka od sadašnjeg; upravo to bi mogla biti vaša prekretnica za nove bolje odluke i putove koje ćete izabrati u nadolazećoj godini. 

Sljedećih par tjedana blagdanskog razdoblja vrijeme je kad dodatno mislimo na obitelj, naše najbliže, naše prijatelje. Neka blagdanska okupljanja budu kao i uvijek, mjesto i vrijeme za radost i veselje, davanje i primanje. No pokušajte ove godine napraviti nešto novo, nešto drugačije, što možda niste do sada; za vas, vaše poznate pa čak i za nepoznate.

Čak i male stvari mogu biti dovoljno zabavne i značajne; umjesto da sami pripremate svečane blagdanske večere za vaše prijatelje, zašto ne biste predložili da druženje počne ranije te tako potraje duže, jer ćete zajedno u dobrom raspoloženju pripremiti fine slatke i slane zalogajčiće pa sve do pravih gozbi, u kojima ćete kasnije uživati. Za šalu, možete to predstaviti kao poseban koncept ove godine.

Bake! Primite svoje bolje polovice pod ruku, a i unuke s njima te zajedno zasučite rukave i krenite mijesiti, igrati se brašnom, iako vam cijela kuhinja bila snježnija nego što je to vani! Podijelite svoju mudrost i životno iskustvo s vašim najdražim unucima, naučite ih kako se rade ti fini kolačići u kojima guštaju svake godine. Unuci! Ove godine budite hrabri dobrovoljci – sami predložite pomoći baki i djedu u nabavci hrane i ostalih kućnih potrepština, pomognite roditeljima u božićnom shoppingu te čišćenju i uređivanju kuće za te vesele dane.

Provodite vrijeme zajedno. Ubrzani tempo i ispunjeni rasporedi i malih i velikih danas nam zaista skoro i ne dopuštaju slobodno vrijeme, vrijeme za sve nas. Ispunjeno vrijeme koje provodimo s najbližima.

No nemojmo zaboraviti i one (za sada) nepoznate, ljude kojima bi naša pomoć dobro došla, isto tako male i velike. Roditelji! Zašto ne biste predložili svojim klincima da odaberu jednu svoju igračku te je doniraju, poklone drugim klincima koji možda nisu toliko sretni kao oni. Sigurno ih imaju zaista puno, neće im toliko nedostajati, a naučit će više cijeniti te biti zahvalniji na svakoj novoj koju će dobiti od vas. Uz to, dobit će nezamjenjiv poklon koji traje zauvijek – pomoći će i time usrećiti neku osobu, svog vršnjaka. Osmijeh u znak zahvalnosti neprocjenjiv je poklon! Sigurni smo da se slažete s nama.

Predložite obitelji i prijateljima sudjelovanje u nekoj od mnogih dobrotvornih akcija koje se pokreću ovih dana. Bilo da poklonite pladanj kolačića, zimsku odjeću koju više ne nosite ili pokoju igračku, sigurni smo da se slažete s nama – poklon zahvalnosti i usrećivanja drugih osoba najveći je koji možete (još ove) godine primiti! 

I zadnja no ne manje važna stvar. Vi! Budite dobri prema sebi. Dopustite si biti na prvom mjestu. Vi sretni, sreću ćete širiti i drugima – svjesno i podsvjesno, samo probajte. Izbacite se iz okvira sigurnosti, napravite nešto neočekivano čak i za vas same, na primjer prijavite jednu od božićnih ili novogodišnjih utrka. Pozovite prijatelje i dobro se zabavite! Nema krivog načina, počnite s malim stvarima, pokušajte malo više paziti na prehranu, istražite novi oblik kuhinje, novi začin ili namirnicu, naučite nešto novo. Okružite se ljudima koje volite; za promjenu, umjesto sjedenja u kući ili kafiću, pozovite ih u šetnju prirodom ili na lagani jogging vikendom. Pozivamo vas da počnete s odlukama već danas. Što god odlučili, nema krive odluke, jer odlučujete za sebe i važe najdraže. Budite zahvalni i sretni zbog toga.

I zadnja naša želja za vas. Nemojte čekati "te određene" dane u godini. Neka vam svaki dan od danas te u nadolazećoj godini, bude jednako "blagdanski"!    

Pretplatite se na naše novosti

Prvi saznajte najnovije proizvode u Garden ponudi

T: +385 1 3906789 E: info@garden.hr